Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα: Ακυρώθηκε η κατηγορία της διαφθοράς για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Μπαρτσελόνα: Ακυρώθηκε η κατηγορία της διαφθοράς για την υπόθεση Νεγκρέιρα
Reuters

Η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει τελικά επιπτώσεις από την «υπόθεση Νεγκρέιρα», αφού ακυρώθηκε η κατηγορία της διαφθοράς για πληρωμές στον πρώην παράγοντα της ισπανικής διαιτησίας.

Σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE), το Δικαστήριο της Βαρκελώνης και η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στην Ισπανία, απάλλαξε την Μπαρτσελόνα για την υπόθεση, που την έφερε υπό διερεύνηση για πληρωμές στον πρώην αντιπρόεδρο της τεχνικής επιτροπής διαιτητών, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η Μπαρτσελόνα φερόταν να κατέβαλε περισσότερα από 7,3 εκατομμύρια ευρώ μεταξύ 2001 και 2018 σε εταιρείες που ανήκαν στον Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, ο οποίος ήταν αντιπρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το διάστημα 1993-2018.

Το γεγονός σχολίασαν και επίσημα οι Καταλανοί, οι οποίοι και ανέφεραν τα εξής: «Η Μπαρτσελόνα εκφράζει την ικανοποίησή της για το περιεχόμενο της απόφασης που εκδόθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, στο βαθμό που επιβεβαιώνει την προσέγγιση που υπερασπίζεται ο σύλλογος και απορρίπτει την υπόθεση του υποτιθέμενου εγκλήματος διαφθοράς. Διατηρούμε την πεποίθησή μας ότι μέσω της δικαιοσύνης τα γεγονότα που αναφέρονται θα μπορέσουν να διευκρινιστούν οριστικά και να επιβεβαιωθεί η απόλυτη αθωότητα του συλλόγου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις