Η Μύκονος Betsson ήρθε για να μείνει στην Greek Basketball League. Οι νησιώτες επικράτησαν του Αμαρουσίου με 77-75 στο κλειστό των Άνω Μερών και πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα σε 4 αγώνες.
Η νίκη της Μυκόνου στην 5η αγωνιστική της Greek Basketball League ήταν και η πρώτη εντός έδρας της ιστορίας της στα μεγάλα σαλόνια, με την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου να έχει ρεκόρ 2-2 και να δείχνει ότι είναι ικανή να παραμείνει στην κατηγορία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο 1-3 υποχώρησε το Μαρούσι, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να έχει ένα ποιοτικό ρόστερ, το οποίο ακόμα δεν έχει βγάλει όλες τις αρετές του στο παρκέ.
Η Μύκονος λίγο έλειψε να “αυτοκτονήσει”, καθώς προηγήθηκε με 18 πόντους (75-57) 5 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.
Ωστόσο, το Μαρούσι εξαπέλυσε ένα τρομερό σερί 18-0 και έφερε το παιχνίδι στα ίσια (75-75), ένα λεπτό πριν το φινάλε.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Άπλμπι έκανε το 77-75 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Μέικον να κάνει λάθος στην τελευταία επίθεση και να καταδικάζει την ομάδα του.
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 40-34, 63-51, 77-75.
ΜΥΚΟΝΟΣ (Βαγγέλης Ζιάγκος): Άπλμπι 12 (1), Μουρ 6, Ρέι 13 (1), Σκουλίδας 5 (1), Έβανς 10, Καββαδάς 6, Γερομίχαλος 2, Ερμίδης, Σιδηροηλιάς, Μάντζαρης 2, Χέσον 11 (1), Κάναντι 10 (1).
ΜΑΡΟΥΣΙ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Σαλας 19 (1), Χατζηδάκης 2, Κινγκ 8, Καλαϊτζάκης 2, Περάντες 4, Ρέινολντς 12 (2), Καρακώστας, Μέικον 12 (2), Νικολαϊδης, Ουίλιαμς 16, Γιαννόπουλος.