Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ναν για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα»

Ναν για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα»
eurokinisi

O Kέντρικ Ναν μίλησε στο «Mozzartsport» για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, με τον Αμερικανό γκαρντ να αναφέρει ότι πήρε την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, επισημάνοντας παράλληλα ότι είχε προτάσεις και από άλλους συλλόγους της Euroleague. 

Η μεταγραφή του Kέντρικ Ναν στον Παναθηναϊκό ήταν από τις πιο ηχηρές στο φετινό Ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τον έμπειρο αθλητή να επιλέγει το «τριφύλλι» ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο ίδιος μιλώντας στο σερβικό site «Mozzartsport» θέλησε να αναφέρει ότι έπραξε το καλύτερο για το μέλλον του, τονίζοντας παράλληλα πως δέχτηκε πρόταση από την Παρτιζάν, ωστόσο δεν θέλησε να αγωνιστεί στην Σερβία.

Αναλυτικά τα λόγια του Kέντρικ Ναν

Για την επαφή που είχε με την Παρτίζαν και την επιλογή του Παναθηναϊκού:

«Είχα επικοινωνήσει με την Παρτίζαν αρκετές φορές το καλοκαίρι. Ακόμα και ένας προπονητής μου στο Μαϊάμι, είπε ότι έπρεπε να πάω στην Παρτίζαν και ότι είναι φοβερό περιβάλλον. Αλλά αποφάσισα διαφορετικά και είμαι χαρούμενος για εδώ που βρίσκομαι.

Έκρινα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερη επιλογή για μένα λόγω του στυλ παιχνιδιού. Ο κόουτς Αταμάν δίνει μεγάλη ελευθερία στους παίκτες. Δεν ήθελα να πάω κάπου που υπάρχουν παρόμοιοι παίκτες με μένα. Έκρινα πως στον Παναθηναϊκό θα βοηθούσα περισσότερο».

Καταλαβαίνω τον ρόλο μου στην ομάδα. Φτιάχνω καταστάσεις στο παρκέ που θα φέρνουν θετικά πράγματα για μένα και τους συμπαίκτες μου. Όλα μέχρι τώρα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο».

Για το πως γίνεται να μην βρίσκεται στο ΝΒΑ:

«Ήταν δύσκολο να αφήσω τις ΗΠΑ και να βρω ένα μέρος στην Ευρώπη. Είμαι ρεαλιστής, δεν είχα συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Ήλπιζα να βρω ομάδα στο ΝΒΑ αλλά δεν έγινε κάτι. Έτσι πήρα την καλύτερη απόφαση για μένα. Ξέρω ότι μπορώ να βοηθήσω. Έπρεπε να παίζω.

Τυχερός που έπαιξα μπάσκετ σε τρεις από τις καλυτερες πόλεις του ΝΒΑ, στο Λος Άντζελες, το Μαϊάμι και την Γουάσινγκτον. Δεν ήταν εύκολο να αποχωριστώ την οικογένεια μου για πρώτη φορά. Αλλά είμαι άτομο που αντιμετωπίζει την κάθε κατάσταση και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας».

Για τον Λούκα Γιόκιτς:

«Τι παίκτης, μοναδικός, δεν πιστεύω πως θα δούμε κάτι τέτοιο για άλλα 20-30 χρόνια. Έδειξε σε όλους την αξία του, ειδικά όταν οδήγησε τους Νάγκετς στον τίτλο».

Για το επίπεδο της Ευρώπης:

«Δεν είναι το ίδιο όπως το ΝΒΑ. Παίζεται υψηλού επιπέδου μπάσκετ και είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες και δυνατές ομάδες. Έμεινα έκπληκτος με το πόσο ανταγωνιστική είναι η λίγκα. Διαφορετικό στυλ από αυτό που είχα συνηθίσει. Δεν υπάρχουν τα πλεονεκτήματα που έχει ένας παίκτης με τη μπάλα στα χέρια όπως στο ΝΒΑ. Πάντα υπάρχει ένας γκαρντ δίπλα σου και μικραίνει το γήπεδο. Είναι πιο δύσκολο το τρίποντο στην Ευρώπη. Πολλοί στις ΗΠΑ δεν καταλαβαίνουν την ποιότητα της Ευρώπης».

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις