Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γκολομέεβ!

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από τον Γκολομέεβ!
ΦΩΤΟ intime αρχείου

Τρίτο πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε λίγες ημέρες για τον Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος και βελτίωσε τη δική του καλύτερη επίδοση στα 50μ. ελεύθερο (σε 25άρα πισίνα), με χρόνο 20.80, στον δεύτερο ημιτελικό της International Swimming League, στη Βουδαπέστη. 

Ο Έλληνας κολυμβητής με την επίδοση αυτή τερμάτισε δεύτερος, πίσω μόνο από τον ασυναγώνιστο Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος τερμάτισε σε 20.28, «αγγίζοντας» το παγκόσμιο ρεκόρ (20.24) που κατέχει ο ίδιος από τον τελικό της περσινής διοργάνωσης.

Ο Γκολομέεβ, ο οποίος μέχρι φέτος δεν είχε «κατέβει» ποτέ τα 21 δευτερόλεπτα, έκανε 20.97 στις 30 Οκτωβρίου, στον 5ο αγώνα της ISL, και «έπεσε» στο 20.89 την περασμένη Δευτέρα (9/11), στο τελευταίο μίτινγκ της κανονικής περιόδου.

Τρίτος ο Βαζαίος στη Βουδαπέστη

Λίγη ώρα αργότερα, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε τρομερή κούρσα και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, οδηγώντας την LA Current στη νίκη. Ο Γκολομέεβ αγωνίστηκε τρίτος και με έναν εκπληκτικό (ανεπίσημο) χρόνο 45.76 δημιούργησε διαφορά δύο δευτερολέπτων έναντι των Cali Condors, την οποία δεν μπόρεσε να καλύψει στο τέλος ο Ντρέσελ, παρά το εξωπραγματικό 44.91 που έκανε.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Απόστολος Χρήστου έπεσε πρώτος για τη β΄ ομάδα της LA Current και πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 47.11, βοηθώντας στην κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει πολύτιμους βαθμούς. Ο αθλητής του Πάνου Βελέντζα αγωνίστηκε και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική και κάλυψε το 100άρι του υπτίου στο πολύ αξιόλογο 51.09, με τη β΄ ομάδα της Current να τερματίζει πέμπτη (η α΄ ομάδα του LA πήρε τη νίκη σε αυτή τη «σκυταλοδρομία», ενώ οι Cali Condors επικράτησαν στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών).

Στο φινάλε της πρώτης ημέρας του β΄ ημιτελικού, η ομάδα των Γκολομέεβ και Χρήστου βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 255 βαθμούς, έναντι 282 των Condors, και μοιάζει πολύ κοντά στην εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό του επόμενου Σαββατοκύριακου (21-22 Νοεμβρίου). Η Iron και οι Toronto Titans ακολουθούν αρκετά πιο πίσω, με 173 και 171 βαθμούς αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι ολοκληρώθηκε ο α΄ ημιτελικός, με τους London Roar του Ανδρέα Βαζαίου να παίρνουν την πρόκριση, μαζί με την -περσινή πρωταθλήτρια- Energy Standard.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις