Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο Κάλα διέψευσε τη ρατσιστική επίθεση σε Ντιακαμπί – Η αντίδραση της Βαλένθια (video)

Ο Κάλα διέψευσε τη ρατσιστική επίθεση σε Ντιακαμπί – Η αντίδραση της Βαλένθια (video)

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα, απάντησε στους ισχυρισμούς του Μουκτάρ Ντιακαμπί, για ρατσιστική επίθεση προς το πρόσωπο του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Κάντιθ με τη Βαλένθια. Η αντίδραση των «νυχτερίδων».

Ο παίκτης της Κάντιθ, Χουάν Κάλα, αρνήθηκε ότι επιτέθηκε ρατσιστικά στον Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια στη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα της La Liga, δηλώνοντας ότι έχει παγιδευθεί σε «ένα μιντιακό τσίρκο» και «ένα δημόσιο λιντσάρισμα».

Ο Γάλλος αμυντικός της Βαλένθια δήλωσε «πολύ πληγωμένος» κι εξέφρασε την ελπίδα, η διοργανώτρια Αρχή να τιμωρήσει τον Κάλα. Όπως αναμενόταν, ο σέντερ μπακ της Κάντιθ παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη, στην οποία επανέλαβε ότι δεν επιτέθηκε ρατσιστικά στον Ντιακαμπί και πως το μόνο που είπε ήταν «άσε με στην ησυχία μου».

«Αυτό που έχει συμβεί είναι ένα μιντιακό τσίρκο, ένα δημόσιο λιντσάρισμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Το καλύτερο θα ήταν να μας βάλουν μαζί σε ένα δωμάτιο για να του εξηγήσω τι συνέβη. Αντίθετα, έχει γίνει ένα τσίρκο. Δικάστηκα προτού τελειώσει το παιχνίδι». Επίσης, ο 31χρονος Γάλλος εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι θεωρείται ένοχος για την επίθεση, χωρίς να υπάρχει κάποια ηχητική απόδειξη. «Παίζουμε σε στάδια χωρίς φιλάθλους για περισσότερο από ένα χρόνο. Υπάρχουν 20 ή 25 κάμερες γύρω, ποιος ξέρει πόσα μικρόφωνα και κανείς δεν άκουσε. Επομένως, επιτρέψτε μου τουλάχιστον να αμφιβάλλω για το τι συνέβη» ανέφερε ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ.

 

Μετά από την τοποθέτηση του Κάλα, η Βαλένθια εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για «χαμένη ευκαιρία» του παίκτη της Κάντθι, προκειμένου να ζητήσει συγγνώμη.

Η ανακοίνωση των «νυχτερίδων»

«Η Βαλένθια λυπάται για τις δηλώσεις που έγιναν από τον παίκτη της Κάδιθ Χουάν Κάλα την Τρίτη, στις οποίες 48 ώρες αργότερα αρνήθηκε ότι προσέβαλε ρατσιστικά τον Μουκτάρ Ντιακαμπί, κατά τη διάρκεια του αγώνα της LaLiga της περασμένης Κυριακής στο ‘Ραμόν ντε Καράνθα.

Ο Κάλα έχασε μια τεράστια ευκαιρία να αποδεχθεί το λάθος του και να απολογηθεί στο θύμα. Αντί να το κάνει αυτό, επιτέθηκε τόσο στον Ντιακαμπί όσο και σε άλλα μέλη της Βαλένθια.

Click4more: Φοβερό πρωτοσέλιδο της Marca υπέρ του Ντιακαμπί – «Γ@μ@@@νο @ρ@πη» τον είπε ο Κάλα (pic, vid)

Η Βαλένθια επιθυμεί να επαναλάβει ότι πιστεύει τον παίκτη της και τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Ύστερα από τις απειλές που έγιναν από τον Κάλα στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης 6 Απριλίου, ο πρόεδρος Ανίλ Μέρθι και ο Μουκτάρ Ντιακαμπί παραμένουν σταθεροί στην αφοσίωσή τους να παλέψουν μέχρι τέλους για το ζήτημα, οπουδήποτε χρειαστεί, για το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας. Η Βαλένθια δεν θα σταματήσει να παλεύει για τη βελτίωση στο πρωτόκολλο και στη μάχη κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις