Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Ο Μάικ Σιζέφσκι δάκρυσε βλέποντας αποχαιρετιστήρια μηνύματα σε αφιέρωμα για την καριέρα του

Ο Μάικ Σιζέφσκι δάκρυσε βλέποντας αποχαιρετιστήρια μηνύματα σε αφιέρωμα για την καριέρα του

Μετά από 47 χρόνια σπουδαίας και γεμάτης διακρίσεις καριέρας (τα 42 στον πάγκο του Ντιούκ), ο Μάικ Σιζέφσκι, κάθισε για τελευταία φορά στους πάγκους, μετά και την ήττα της ομάδας του στον ημιτελικό του Final-4 του NCAA.

Ο Μάικ Σιζέφσκι καθοδήγησε την ομάδα του Πανεπιστημίου Ντιουκ, στον ημιτελικό του NCAA, όπου γνώρισε την ήττα με 81-77 από το Πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα και στη συνέχεια… βγήκε στη “σύνταξη”!

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των ΗΠΑ, από το 2006 έως το 2016, είναι τρεις φορές Ολυμπιονίκης, οδηγώντας την «Team USA» στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008), του Λονδίνου (2012) και του Ρίο Ντε Τζανέϊρο (2016).

Ο 75χρονος τεχνικός, γνωστός και ως «Coach K», είχε ανακοινώσει ότι η τρέχουσα, ήταν η τελευταία του σεζόν στα γήπεδα και ήθελε να οδηγήσει τους «Blue Devils» του, σε έναν έκτο τίτλο στο NCAA, όμως δεν τα κατάφερε.

Η συγκίνηση του Σιζέφσκι, ήταν έκδηλη πριν τον αγώνα, μετά την παρουσίαση ενός δεκάλεπτου αφιερωματικού βίντεο, στο οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι «αστέρες» του NBA Τζέιμς Χάρντεν και Κέβιν Ντουράντ, η σύζυγος του αλλά και οι τρεις κόρες του.

Ο «Coach K», ο οποίος έχει… γαλουχήσει σπουδαίους παίκτες όπως ο Κάϊρι Ιρβινγκ, ο Τζέϊσον Τέϊτουμ και ο Ζαϊόν Ουίλιαμσον, αποχαιρετά τα παρκέ με 1.202 (!) νίκες.

«Ο Θεός έδωσε στον πατέρα μου τρεις κόρες, αλλά έχει… γιους εδώ και 40 χρόνια», ανέφερε μια από τις κόρες του και κάπου εκεί άρχισε να δακρύζει. “Έχεις ιδέα πόσες άλλες ζωές επηρέασεςς ο Θεός μας έχει πραγματικά ευλογήσει, με αυτή τη ζωή στο Ντιούκ. Δεν περίμενα ποτέ να έχουμε ένα τέτοιο “ταξίδι”. Σε αγαπάω” του είπε -στο μήνυμα της- η σύζυγος του.

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report (@bleacherreport)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις