Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο ψύχραιμος κ. Παύλος!… 

Ο ψύχραιμος κ. Παύλος!… 

Όπως λέγεται  οι αυτοκρατορίες πέφτουν με δύο  τρόπους.

Ο ένας είναι από τους εξωτερικούς εχθρούς που φυσιολογικά  την επιβουλεύονται. Ο άλλος είναι  «από μέσα». Στην μακρά ελληνική ιστορία -του Βυζαντίου συμπεριλαμβανομένου – είναι συνηθισμένο το φαινόμενο του κινδύνου εκ των έσσω… 


Το σημείωμα δεν  φιλοδοξεί να κάνει ιστορικές  αναδρομές.
Είναι αφιερωμένο στην “αυτοκρατορία” του μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό. Πάνω από δέκα χρόνια οι πράσινοι είναι απόλυτοι κυρίαρχοι  στην Ελλάδα και μεγάλοι πρωταγωνιστές στην Ευρώπη.
Ωστόσο δύο σημαντικές όσο και εντελώς απρόσμενες ήττες  στο κλειστό του ΟΑΚΑ, από την  Παρτιζάν και το Μαρούσι, κλόνισαν την “αυτοκρατορία”. Οι ήττες έφεραν σοβαρό πλήγμα στο γόητρο αλλά απειλούν σοβαρά να αφήσουν την ομάδα έξω από την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας. 
Ολα τούτα την  ώρα που ο “αιώνιος” αντίπαλος  δείχνει δυνατό και εξαιρετικά φιλόδοξος.
Μετά από τέτοιο πατατράκ θα περίμενε κανείς να αρχίσουν οι γκρίνιες και οι αμφισβητήσεις. Κι όμως ο Παύλος Γιαννακόπουλος με το εκρηκτικό ταπεραμέντο αντί να βάλει κατά των παικτών και του προπονητή βγήκε ψύχραιμος να δηλώσει ότι η ομάδα του *«δεν έχει κάνει συμβόλαιο με τις νίκες» και ότι περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη τον προπονητή και τους παίκτες.
Την άλλη μέρα στην προπόνηση πάω από χίλιοι οπαδοί του τριφυλλιού χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν υπέρ του Ομπράντοβιτς, των παικτών και της διοίκησης αναγνωρίζοντας προφανώς τις χαρές που τους έχουν προσφέρει.
 
Πρόκειται για ενέργεια γεμάτη υγεία που τονώνει το ηθικό της ομάδας, απαραίτητη προϋπόθεση για την επάνοδο στις επιτυχίες Ενέργεια που πιστώνεται στο ενεργητικό του κ. Γιαννακόπουλου. Ενέργεια που δείχνει καθαρά την διαφορά αντιλήψεων ανάμεσα στην ΚΑΕ και στην πολυμετοχική ΠΑΕ που λίγο έλειψε να “πάρει φωτιά” επειδή έφερε ισοπαλία στην έδρα της και παρά το γεγονός ότι η ομάδα προηγείται με έξι βαθμούς διαφορά των αντιπάλων της.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε