Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Χιμένες «πλήγωσε» την Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης κι έκανε «δώρο» στην Μπαρτσελόνα

Ο Χιμένες «πλήγωσε» την Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης κι έκανε «δώρο» στην Μπαρτσελόνα
Reuters

Η Ατλέτικο έκανε… χαλάστρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Λίγες ημέρες μετά το απίστευτο 5-2 στην έδρα της Λίβερπουλ, οι “μερένγκες” έμειναν στο 1-1 με τους “ροχιμπλάνκος” στο Μπερναμπέου. Το τέρμα του Χιμένες δίνει την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα, να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την “Βασίλισσα”.

Δύο κεφαλιές σε στημένες φάσεις διαμόρφωσαν το τελικό 1-1 στο Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης για την 23η αγωνιστική της LaLiga.  Οι φιλοξενούμενοι, παρότι έπαιζαν από το 64΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κορέα (για αγκωνιά εκτός φάσης στον Ρούντιγκερ), προηγήθηκαν στο 78΄, με τον Χιμένες να παίρνει… παραμάζωμα την αντίπαλη άμυνα, μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν.

Οι «μερένγκες», που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το θρίαμβο του «Ανφιλντ», ισοφάρισαν στο 85΄ με τον 18χρονο Αλβαρο Ροντρίγκεθ, μετά από κόρνερ του Μόντριτς.

Η ισοπαλία στην ουσία δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες, καθώς η Ρεάλ κινδυνεύει να μείνει δέκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (παίζει αύριο με την Αλμερία), ενώ οι «ροχιμπλάνκος» παραμένουν μεν στην τέταρτη θέση, αλλά η διαφορά τους από την Μπέτις μειώθηκε στους δύο βαθμούς.

«Μελανό» σημείο του αγώνα, ο κατά τα φαινόμενα πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ρεϊνίλντο στο πρώτο ημίχρονο. Ο αμυντικός της Ατλέτικο φάνηκε να γυρίζει το γόνατό του, σε μία προσπάθεια να ανακόψει τον Ασένσιο, και αποχώρησε με φορείο σφαδάζοντας από τους πόνους.

Αποτελέσματα και σκόρερ

Ελτσε-Μπέτις 2-3

(7΄πεν. Φιντέλ, 9΄ Μπογέ – 65΄πεν. Μπ. Ιγκλέσιας, 68΄ Μιράντα, 90+6΄πεν. Γουίλιαν Ζοσέ)

Εσπανιόλ-Μαγιόρκα 2-1

(22΄, 51΄ Μπρέιθγουεϊτ – 41΄ Μουρίτσι)

Κάντιθ-Ράγιο Βαγεκάνο 1-0

(74΄ Γκουαρντιόλα)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1

(85΄ Αλβαρο Ροντρίγκεθ – 78΄ Χιμένες)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις