Ομως, ο Ολυμπιακός έκανε το μπρέικ της έδρας των Καταλανών και στην ουσία έχει… πάρει το πλεονέκτημα της έδρας και παρόλο που θεωρείται έργο δύσκολο η επίτευξη δύο νικών απέναντι στην ίδια αντίπαλο μέσα σε 48 ώρες, οι “ερυθρόλευκοι” γνωρίζουν τον τρόπο.
Η Ευρωλίγκα θέσπισε τη σεζόν 2008-2009 τις τρεις νίκες στα προημιτελικά κι έκτοτε οι Πειραιώτες έχουν χάσει μόλις ένα ματς από τα 12 που έχουν παίξει. Αυτό ήταν της σεζόν 2010-2011 κόντρα τη Σιένα.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζήτησε συγκέντρωση εξήγησε ότι πέρασαν στη λήθη τα ματς της Βαρκελώνης: «Εκείνα τα ματς τα έχουμε ξεχάσει. Αυτά που ακολουθούν είναι ανεξάρτητα από τα προηγούμενα».Πρόσθεσε ότι η Μπαρτσελόνα θα… αντιδράσει γνωρίζοντας ότι στις προηγούμενες τέσσερις φορές που “πέταξε” το πλεονέκτημα έδρας εντέλει προκρίθηκε στις 3. Επίσης, δεν έχει ηττηθεί στο Φάληρο στις δύο τελευταίες επισκέψεις της.
Ο Τσάβι Πασκουάλ το είπε με πολύ απλά λόγια… «αυτό το παιχνίδι είναι για άνδρες. Το σενάριο που αντιμετωπίζουμε είναι υψίστης δυσκολίας».