Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μποτία, Αυλωνίτης, Καπουράνης! Όταν οι αμυντικοί έκριναν τα ντέρμπι (videos)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μποτία, Αυλωνίτης, Καπουράνης! Όταν οι αμυντικοί έκριναν τα ντέρμπι (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Το Newsit.gr θυμάται χαρακτηριστικές στιγμές που οι αμυντικοί “ντύθηκαν” επιθετικοί και έκριναν την έκβαση κάποιου ντέρμπι, Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, στο πρωτάθλημα.

Τα ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού έχουν προσφέρει αμέτρητες μεγάλες στιγμές ανά τα χρόνια στους Έλληνας φιλάθλους, ενώ μέσα στις φιγούρες που τα έχουν σημαδέψει, υπάρχουν και οι ήρωες της μιας βραδιάς, που έχουν έρθει από τα μετόπισθεν. Αρχή από το πιο… πρόσφατο με το Αλμπέρτο Μποτία.

Ο Ισπανός αμυντικός, που τόσα είχε ακούσει κατά καιρούς από την “ερυθρόλευκη” κερκίδα, έμμελε να γίνει ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι που διεξήχθη στο “Καραϊσκάκης” στις 6 Νοεμβρίου 2016. Στο 20′ “έκοψε” σωτήρια τον Σεμπάστιαν Λέτο που είχε βγει σε τετ-α-τετ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού με 3-0 εκείνο το βράδυ.

Ο Τάσος Αυλωνίτης από την πλευρά του είναι η περίπτωση του απόλυτου… ήρωα από το πουθενά. Καθώς εκείνη τη σεζόν (2014-15), έμεινε το καλοκαίρι στους “ερυθρόλευκους” από το… πουθενά, μπήκε στην ενδεκάδα του ντέρμπι από το… παράθυρο και τελικά στο πρώτο clasico της καριέρας του σκόραρε το νικητήριο γκολ της συνάντησης με γυριστή κεφαλιά.

Τέλος ο χρόνος γυρνάει πολύ πίσω και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο του 1995, όταν ο Καπουράνης με γκολ buzzer beater “πάγωσε” το Φάληρο, χαρίζοντας μεγάλη νίκη με 2-1 στον Παναθηναϊκό, ενώ νωρίτερα Μπορέλι και Καραπιάλης είχαν διαμορφώσει το 1-1, που φαινόταν πως θα είναι το τελικό σκορ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις