Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» στη Euroleague με διαφορετικούς στόχους

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ντέρμπι «αιωνίων» στη Euroleague με διαφορετικούς στόχους
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (21:00, Newsit.gr, Novasports Prime), στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής στη Euroleague, σε ένα «αιώνιο» ντέρμπι με εντελώς διαφορετικούς στόχους για κάθε πλευρά.

Το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής της Euroleague. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, σε μια αναμέτρηση που το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι… μονόπλευρο!

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην τέταρτη θέση της κατάταξης και θέλουν να «κλειδώσουν» το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, στοχεύοντας παράλληλα στο να προσπεράσουν την Αρμάνι Μιλάνο και να βελτιώσουν τη θέση τους στη βαθμολογία.

Από την πλευρά τους, οι «πράσινοι» βρίσκονται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και θα προσπαθήσουν να ολοκληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή χρονιά τους, με μια νίκη γοήτρου στην έδρα του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να «ζευγαρώσει» τις ευρωπαϊκές επιτυχίες του επί του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα σεζόν, καθώς είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 85-64 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής (23/12/2021), ενώ πανηγύρισε ακόμη μια φορά φέτος με αντίπαλο το «τριφύλλι», όταν επιβλήθηκε 81-73 στον τελικό του Κυπέλλου στο Ηράκλειο και κατέκτησε το τρόπαιο.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός μετράει μια νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο φέτος, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ στις 22 Νοεμβρίου με 81-76, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός πάει στο ντέρμπι πιο… φρέσκος από τον «αιώνιο» του αντίπαλο, καθώς δεν είχε μεσοβδόμαδα άλλη αγωνιστική υποχρέωση. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το βράδυ της Τρίτης (15/3) στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις, σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 19η αγωνιστική, και νίκησε με 84-73.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στον Ολυμπιακό. Από την άλλη, ο Δημήτρης Πρίφτης δεν θα έχει στη διάθεση του τους Παπαπέτρου καιΓιόβιτς, ενώ διαθέσιμοι αναμένεται να είναι οι Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Βασίλης Καββαδάς και Λευτέρης Μαντζούκας.

Στα της.. παράδοσης στις “μάχες” των δυο ομάδων στη Euroleague, ο Ολυμπιακός μετράει 13 νίκες έναντι 7 που έχει ο «αιώνιος» αντίπαλός του.

Διαιτητές του ντέρμπι είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

Το πρόγραμμα της βραδιάς στη Euroleague

Ζάλγκιρις – Αναντολού Εφές (20:00, Novasports 4)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (21:00, Novasports Prime)

Ρεάλ – Βιλερμπάν (21:45, Novasports 5)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις