Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Πρώτος σε τίτλους τον 21ο αιώνα στα κορυφαία 30 πρωταθλήματα

Ολυμπιακός: Πρώτος σε τίτλους τον 21ο αιώνα στα κορυφαία 30 πρωταθλήματα

Η σημαντική διάκριση που έχει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Διεθνής ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Η ιστοσελίδα της IFFHS παρουσίασε τους συλλόγους που έχουν κερδίσει τουλάχιστον 10 πρωταθλήματα από το 2001, τον 21ο αιώνα και ο Ολυμπιακός έχει «λαμπερή» παρουσία.

Ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους (16) τον 21ο αιώνα, ανάμεσα στα κορυφαία 30 πρωταθλήματα, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα της Διεθνής ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου.

Η Μπάγερν Μονάχου, με 14 τίτλους είναι εκείνη που κυριαρχεί, ανάμεσα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Σέριφ από τη Μολδαβία, με 18 από τους 20 δυνατούς τίτλους, ποσοστό 90%.

Πίσω της με 17 τίτλους, ακολουθούν τρεις ομάδες: η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ (το 2020 η σεζόν δεν ολοκληρώθηκε λόγω κορονοϊού), με 5 από αυτούς τους τίτλους να επιτεύχθηκαν όταν ο σύλλογος έπαιξε με διαφορετικό όνομα (Νιούκαστλ).

Οι δύο άλλοι σύλλογοι με 17 τίτλους, αντιπροσωπεύουν τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, Ονδούρα (Ολίμπια Τεκουτσιγκάλπα) και Νικαράγουα (Ρεάλ Εστέλι). Πίσω από τις συγκεκριμένες ομάδες, στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 16 πρωταθλήματα, βρίσκεται μόνος του ο Ολυμπιακός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις