Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ομπράντοβιτς: Διαφήμιση για το μπάσκετ

ΦΩΤΟ ΝEWSPORTS.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τονίζοντας πως κλειδί για τη νίκη θα είναι η άμυνα, ενώ κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Αύριο έχουμε ένα παιχνίδι με μία ομάδα την οποία πολλοί πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει τη διοργάνωση. Έχουν υψηλά κίνητρα, αφού πέρυσι έμειναν εκτός TOP 16. Έχουν νέους παίκτες, νέο προπονητή. Έχουν πλήρες ρόστερ, ικανό και πεπειραμένο προπονητή. Βλέποντας τις πρώτες αναμετρήσεις στην Ευρωλίγκα, καταλαβαίνει κανείς πως είναι εξαιρετική επιθετικά, το “κλειδί” θα είναι άμυνά μας. Έχει σουτάρει περίπου 50% στα τρίποντα. Πλην Κρστιτς και Κάουν, όλοι σουτάρουν τρίποντα. Είναι μία ομάδα με 66 ασίστ σε τρία ματς, ήτοι 22 μέσο όρο. Πρέπει να επαναλάβω ότι “κλειδί” θα είναι η άμυνά μας. Δε θέλω να μιλήσω για τους παίκτες της, γιατί είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι γνωρίζουν πόσο καλοί είναι. Δε θα είναι εύκολο να τους σταματήσουμε. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί πολλά διαφορετικά σχήματα. Είναι σημαντικό ποιοι θα παίξουν στις θέσεις “2”, “3” και “4”. Θα πρέπει να αγωνιστούμε δυνατά, αν θέλουμε νικήσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Σε αντίθεση με όσα είπα για την επίθεσή τους, δεν είναι τόσο καλοί στην άμυνα. Πρέπει να καταλάβουμε εναντίον ποιας ομάδας παίζουμε. Ο κόσμος μας να έρθει και να μας βοηθήσει. Εμείς έχουμε δουλέψει. Θα είναι μία καλή βραδιά για όλους όσοι αγαπούν το άθλημα. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα, σε μία περίοδο όπου στόχος μας είναι να περάσουμε στο ΤΟΡ 16. Είναι ένα παιχνίδι όπου όλοι περιμένουν να δουν μία ομάδα που τη θεωρούν φαβορί. Αλλά κι εμείς περιμένουμε να δούμε τις δυνατότητές μας».

Αναφερόμενος στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο τεχνικός των “πρασίνων” δήλωσε:

«Ο Τεόντοσιτς είναι σημαντικός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ. Αν δούμε τις ασίστ, έχει 18 στα πρώτα τρία ματς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Ο Σβεντ είναι πολύ σημαντικός παίκτης, είναι δημιουργός. Ο Κιριλένκο με όλα όσα κάνει για την ομάδα, πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, κλεψίματα. Επίσης σημαντικός είναι κι ο Γκόρντον στο “1” ή “2”. Ο Κρστιτς στο “5”. Ο Σισκάουσκας δεν είναι όπως παλιά, αλλά είναι περισσότερο εκτελεστής παρά δημιουργός. Υπάρχουν κι οι Χριάπα, Βορόντσεβιτς, Λαβρίνοβιτς. Δεν είναι θέμα ενός. Είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε άμυνα εναντίον όλων, αν θέλουμε να νικήσουμε. Θα πρέπει να ρίξουμε τους αριθμούς τους, ασίστ, ριμπάουντ, τρίποντα, δίποντα. Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο να αποδείξουμε αν είμαστε ή όχι καλή αμυντική ομάδα. Το ζητούμενο για εμάς είναι οι εύκολοι πόντοι. Όπως σε κάθε ματς. Γνωρίζουμε τι πρόβλημα έχουν στην άμυνα. Όπως κι αυτοί τα δικά μας. Αυτό είναι το παιχνίδι, πάντα προσπαθείς να βρεις τι δεν πάει καλά στο παιχνίδι του αντιπάλου».

O Σέρβος τεχνικός συνέχισε λέγοντας: «Πριν από το πρώτο επίσημο ματς, κάθε χρονιά λέω στους παίκτες μου πως δεν υπάρχουν παλιοί και νέοι. Είναι όλοι δικοί μας παίκτες, του Παναθηναϊκού. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι διαφορετικό από όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Για το προπονητικό τιμ είναι πιο εύκολο να έχεις παίκτες που βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Προσπαθούμε να πούμε με όλους σημαντικά πράγματα. Η αυτοσυγκέντρωση είναι στοιχείο πολύ σημαντικό. Προσπαθείς να προετοιμάσεις το παιχνίδι, αλλά το παιχνίδι είναι αυτό που θα σου δώσει απαντήσεις. Όλες τις απαντήσεις θα τις έχουμε μετά το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν. Θα έχουμε σαφή εικόνα για όλους».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Αντρέι Κιριλένκο, αλλά και στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν οι παίκτες του για τον σταματήσουν: «Ο Κιριλένκο είναι ένας παίκτης που δε σταματά να παίζει. Νιώθει το παιχνίδι όπως κανείς άλλος. Είναι δύσκολο να το βρεις σε άλλο παίκτη. Αν δεις τη στατιστική του, έχει 13 ασίστ. Όλες αυτές είναι σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Κινείται πάντα όπου είναι η μπάλα. Παρακολουθεί τους αμυντικούς κι ανάλογα με την αντίδρασή του συνεχίζει να παίζει. Γι’ αυτό έχει τόσα επιθετικά ριμπάουντ, γι’ αυτό έχει παίρνει τη μπάλα, γι’ αυτό είναι μόνος να σουτάρει. Και στην άμυνα είναι ο παίκτης που καλύπτει και βοηθά τους πάντες. Είναι μεγάλο ταλέντο, καταλαβαίνει το παιχνίδι όσο κανείς άλλος. Μπορεί στην άμυνα να παίξει από το “1” μέχρι το “4”. Αν είχες πέντε παίκτες σαν αυτόν, θα ήταν πολύ εύκολο άμυνα. Τον Κιριλένκο θα τον αντιμετωπίσουμε όπως προετοιμαζόμαστε σε κάθε ματς. Ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχε προετοιμάσει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Έχει μία σύνδεση με τον Τεόντοσιτς όπως είχε ο Τεόντοσιτς με τον Τσίλντρες. Δεν ξέρω πώς θα τον σταματήσεις. Αν σταματήσεις αυτόν, δε θα πρέπει να αφήσεις άλλον να βάλει το καλάθι».

Τέλος, για τα πολλά φάουλ που φορτώνεται ο Άλεξ Μάριτς δήλωσε: «Είναι πρόβλημα για εμάς τα φάουλ του Μάριτς. Το συζήτησα μαζί του. Δούλεψε πολύ καλά. Σε κάθε προπόνηση προσπαθεί να δίνει παραπάνω από το 100%. Του είπα ότι η ομάδα στηρίζεται σε αυτόν και θα πρέπει να αποφεύγει τα επιθετικά φάουλ και να είναι έτοιμος να βοηθήσει περισσότερο. Αύριο η δουλειά του, μαζί με του Μπατίστ και του Βουγιούκα, θα είναι πολλή, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε