Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ουαλία – Ελβετία: «Αυτοκτόνησαν» οι Ελβετοί στην πρεμιέρα τους στο Euro 2020

Ουαλία – Ελβετία: «Αυτοκτόνησαν» οι Ελβετοί στην πρεμιέρα τους στο Euro 2020

Η Ελβετία και η Ουαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στην πρεμιέρα τους στο Euro 2020. Οι Ελβετοί ήταν ανώτεροι από τους Ουαλούς, αλλά “αυτοκτόνησαν” και μοιράστηκαν βαθμούς με τους αντιπάλους τους, χάνοντας την ευκαιρία να πιάσουν την Ιταλία στην κορυφή του πρώτου ομίλου.

Η Ελβετία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, έχασε αρκετές φάσεις για γκολ και προηγήθηκε με 1-0 στο 49′ με τον Εμπολό. Δεν μπόρεσε, όμως, να πετύχει και δεύτερο τέρμα και να “καθαρίσει” το παιχνίδι, με αποτέλεσμα οι Ουαλοί να εκμεταλλευτούν μία από τις ελάχιστες ευκαιρίες που είχαν στο παιχνίδι και να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 74′ με τον Κίφερ Μουρ.

Η Ελβετία έχασε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, είδε τον διαιτητή να ακυρώνει σωστά μέσω VAR το γκολ του Γκαβράνοβιτς (σ.σ. ήταν οφσάιντ) στο 85′ κι έτσι άφησε δύο βαθμούς στην πρεμιέρα, χάνοντας μία μοναδική ευκαιρία να πάρει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, σ’ έναν όμιλο όπου η Ιταλία αναμένεται να κατακτήσει την πρώτη θέση και η Ελβετία μαζί με τις Ουαλία και Τουρκία να παλέψουν για ένα εισιτήριο.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΟΥΑΛΙΑ (Ρόμπερτ Πέιτζ): Γουόρντ, Ρόμπερτς, Ρόντον, Ντέιβις, Μέφαμ, Μόρελ, Άλεν, Ράμσεϊ (90′ Αμπάντου), Τζέιμς (75′ Μπρουκς), Μουρ, Μπέιλ.

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ελβέντι, Σαρ, Ακάντζι, Εμπαμπού, Ροντρίγκες, Τζάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (66′ Ζακάρια), Σεφέροβιτς (84′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό.

 
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις