Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Άρης για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Παναθηναϊκός – Άρης για την κούπα στον τελικό του Κυπέλλου και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης θα διεκδικήσουν απόψε (20:30, Cosmote Sports 1) το τρόπαιο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο για τη σεζόν 2023-24. Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου χωρίς κόσμο στις κερκίδες.

Ο Παναθηναϊκός και ο Άρης επιθυμούν διακαώς την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, όχι μόνο γιατί είναι ένας τίτλος, αλλά και γιατί χαρίζει ένα εισιτήριο για την Ευρώπη και συγκεκριμένα για τα προκριματικά του Europa League.

Οι δύο ομάδες απέτυχαν να βγουν στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην τέταρτη και πέμπτη θέση της Super League, αντίστοιχα και έτσι το αποψινό διακύβευμα είναι διπλό!

Οι πράσινοι δεν έχουν περιθώρια, μετά το τραγικό φινάλε στη σεζόν που οδήγησε στη δεύτερη αλλαγή προπονητή μέσα στη χρονιά. Ο Τερίμ διαδέχθηκε τον Γιοβάνοβιτς και ο Χρήστος Κόντης τον Τούρκο προπονητή, με τον Έλληνα τεχνικό να καλείται να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του, έχοντας κατακτήσει την κούπα 19 φορές – με πιο πρόσφατη το 2022, με το 1-0 επί του ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Από την πλευρά του, ο Άρης είναι το αουτσάιντερ του τελικού, αλλά θα τα δώσει όλα για την κούπα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φτάνει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για 10η συνολικά φορά. Ωστόσο, νικητής είχε φύγει μόνο μία φορά, το 1970. Η προηγούμενη συμμετοχή σε τελικό ήταν το 2010, όταν και είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ, έχοντας ηττηθεί με 1-0.
Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Κυπέλλου Ελλάδας θα διαιτητεύσει γυναίκα τον τελικό αγώνα της διοργάνωσης, καθώς η Γαλλίδα Στεφανί Φραπάρ ορίστηκε από την ΚΕΔ. 

Οι πιθανές συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ, Τσέριν, Πέρεθ, Μπακασέτας, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Ιωαννίδης.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Εμβοντό, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, Μορόν.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις