Κυριακή, 16 Ιουν.
28oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Κόντρα στον Γιασικεβίτσιους για μια θέση στον τελικό του Final Four της Euroleague

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Κόντρα στον Γιασικεβίτσιους για μια θέση στον τελικό του Final Four της Euroleague
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε μετά από 12 χρόνια σε Final Four Euroleague και κόντρα στην Φενέρμπαχτσε του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (19:00, Newsit.gr, Novasports Prime) θέλει να προκριθεί και πάλι σε τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2011 και να την κατακτήσει μέσα στο Βερολίνο.

Η χαρά για την επιστροφή του σε Final Four Euroleague έχει κοπάσει. Μετά από αρκετά χρόνια… πίκρας, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφαία τετράδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά δεν του αρκεί μόνο αυτό. Κόντρα στη Φενέρμπαχτσε το “τριφύλλι” θέλει να δείξει πως η φετινή του ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Από την περσινή 17η θέση στη φετινή δεύτερη της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός “μάχεται” απόψε για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και για να… ράψει το 7ο “αστέρι” στη φανέλα του.

Με τον Εργκίν Αταμάν των δύο ευρωπαϊκών τίτλων και τον Κώστα Σλούκα των τριών, αλλά και των δώδεκα Final Four, οι απαιτήσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αλλά και του κόσμου της ομάδας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική.

Ο Τούρκος προπονητής δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αφού τόσο ο Κώστας Σλούκας όσο και ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ προπονούνται κανονικά από τις αρχές της εβδομάδας. Το ερώτημα πλέον είναι αν ή πόσο θα έχουν αμφότεροι επηρεαστεί από τις θλάσεις που υπέστησαν στη σειρά με τη Μακάμπι (δεν έχουν αγωνιστεί μετά το game 5 της σειράς).

Η Φενέρμπαχτσε επιστρέφει σε Final Four της Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019 στοχεύοντας στον δεύτερο τίτλο στην ιστορία της, πρώτο μετά το 2017 όταν κατέκτησε τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους φτάνει στο πέμπτο Final Four ως προπονητής, έχοντας όμως αποτυχημένες απόπειρες να το κατακτήσει με την Ζαλγκίρις και την Μπαρτσελόνα (ως παίκτης έχει πάρει το τρόπαιο τέσσερις φορές – η τελευταία, φορώντας τη φανέλα με το “τριφύλλι”).

Προβλήματα δεν υπάρχουν για τη Φενέρμπαχτσε, καθώς και ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς έχει ξεπεράσει προ πολλού το διάστρεμμα που είχε υποστεί στα πλέι οφ απέναντι στην Μονακό.

Οι… πρώην που βρίσκονται στο απέναντι “στρατόπεδο”

Ο Κώστας Σλούκας τίθεται αντιμέτωπος της Φενέρμπαχτσε στην οποία αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία από το 2015 μέχρι το 2020 (κατέκτησε τη Euroleague του 2017). Τη φανέλα της Τουρκικής ομάδας έχει φορέσει και ο Κώστας Αντετοκούνμπο.

Στον αντίποδα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως παίκτης του Παναθηναϊκού έχει πάρει τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και την Euroleague σε τέσσερις σεζόν. Ο Νικ Καλάθης σε μια οκταετία με το “τριφύλλι” έχει πάρει έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα αλλά και την τελευταία Euroleague της ομάδας, το 2011.

Επίσης, ο Γιώργος Παπαγιάννης σε επτά σεζόν στον παναθηναϊκό σήκωσε τρία πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ. Στους Έλληνες της Φενέρ υπάρχουν ακόμη ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και δύο εξέχοντα μέλη του σταφ, ο γυμναστής Κώστας Χατζηχρήστος και ο φυσιοθεραπευτής Κοσμάς Κοντογιάννης.

Όπως γνωστοποίησε η Euroleague, οι διαιτητές, Ίλια Μπελόσεβιτς, Κάρλος Περούγκα και Μεχντί Ντιφαλά θα διευθύνουν την αναμέτρηση των “πρασίνων” με την τουρκική ομάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις