Αθλητικά

ΠΑΟΚ – Γαλατάσαραϊ 79-85: Ήττα αλλά και πλεονέκτημα έδρας για τους Θεσσαλονικείς στο Basketball Champions League

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 85-79 από τη Γαλατάσαραϊ στην Πυλαία, για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League, αλλά έφυγε… χαρούμενος από το παρκέ.

Διατηρώντας τη διαφορά κάτω από το +11 με το οποίο είχε κερδίσει ο ίδιος στην έδρα της Γαλατάσαραϊ, ο ΠΑΟΚ πήρε τη 2η δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο του Basketball Champions League και το πλεονέκτημα έδρας στη φάση των play-in της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Με τον Γιεμπόα να… οργιάζει και ελέγχοντας τη ρακέτα (22 ριμπάουντ εκ των οποίων 9 επιθετικά), η Γαλατασαράι είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισό του παιχνιδιού. Ο 26χρονος φόργουορντ «βομβαρδίζοντας» από τα 6.75 (6/8 στα δύο πρώτα δεκάλεπτα), έδωσε το… σύνθημα, με την έναρξη του αγώνα, με συνέπεια η τούρκικη ομάδα να αποκτήσει προβάδισμα 6 πόντων (8-13) στο 3’. Διαφορά που «ανέβηκε» στο +8 (22-10) και συντηρήθηκε, στο ίδιο επίπεδο, ως το 12’ (27-35).

Ο ΠΑΟΚ, βελτιώνοντας την άμυνά του, «απάντησε» με επιμέρους 13-5 -έχοντας τους Σμιθ, Γκίλμορ, Τσιακμά να βρίσκουν στόχο από το τρίποντο και τον Τσαϊρέλη να συνδράμει με δίποντο- με συνέπεια να ισοφαρίσει σε 40-40, στο τρίλεπτο πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους Θεσσαλονικείς, καθώς η Γαλατασαράι, με τον Γιεμπόα και τους Κοκσάλ, ΜακΚόρμακ να στηρίζουν το έργο του, «έγραψε» επιμέρους 8-20 και απέκτησε «αέρα» 12 πόντων (48-60) στο 23’. Απόσταση που πήγε στο +17 (53-70), στο 26’.

Εκτελώντας από τα 6.75 με τους Μαργαρίτη, Σμιθ, Αλστον και περιορίζοντας Γιεμπόα (σ.σ. ο οποίος λίγο αργότερα έμεινε στον πάγκο, λόγω 5 φάουλ) ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 10 πόντους (64-74) και στους 8 (70-78) στο 33’. Με συνεχείς πόντους από τον Πρέπελιτς η Γαλατασαράι πήγε εκ νέου στο +13 (70-83), στα μισά της τέταρτης περιόδου.

Οι Αλστον, Σμιθ έριξαν τη διαφορά στους 6 πόντους (77-83) στο 38’, επίπεδο στο οποίο κατάφερε ο «Δικέφαλος» να την κρατήσει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-49, 64-76, 79-85

Τα στατιστικά των παικτών

ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): Σμιθ 16 (3), Γκίμορ 3 (1), Χάρισον 4 (1), Τσιακμάς 9 (3), Σχίζας 8 (2), Τσαϊρέλης 12, Φρίντρικσον 9 (2), Μαργαρίτης 3 (1), Αλστον 14 (1), Μπελιάουσκας 1.

Γαλατάσαραϊ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Γουόλντεν 2, Καμπατσά 2, Χαλίλοβιτς 17, Μποστ 8 (2), Πρέπελιτς 8 (1), Ράντεμπο 6 (2), Γιεμπόα 26 (7),  ΜακΚόρμακ 10, Κοκσάλ 6 (2) .

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ολυμπιακός: 13.000 εισιτήρια «έφυγαν» για τον τελικό Κυπέλλου, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου η διάθεση στους κατόχους διαρκείας
Μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση και για τους υπόλοιπους φιλάθλους των Πειραιωτών
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αναμένεται να εξαφανίσουν τα εισιτήρια που τους αναλογούν για το ματς του ΟΑΚΑ (ΦΩΤΟ KLODIAN LATO