Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Το ποσό που έφερε η πρόκριση στους «16» του Conference League, η άνοδος στην UEFA και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Ζίβκοβιτς

ΠΑΟΚ: Το ποσό που έφερε η πρόκριση στους «16» του Conference League, η άνοδος στην UEFA και το ρεκόρ που κυνηγάει ο Ζίβκοβιτς
Eurokinissi

Η θριαμβευτική βραδιά του ΠΑΟΚ στην έδρα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-2), με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ του “δικέφαλου του Βορρά”, φέρνει σημαντική ενίσχυση στα ταμεία της ομάδας, με τον Σέρβο να γράφει… ιστορία στην ομάδα.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πέτυχε το «χρυσό» γκολ της νίκης του ΠΑΟΚ επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία των Θεσσαλονικέων.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός σκόραρε για 12η φορά στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος μέτρησε 11 γκολ στη θητεία του με τα ασπρόμαυρα χρώματα. Επόμενα «εμπόδια» οι Δημήτρης Σαλπιγγίδης και Στέφανος Αθανασιάδης, με τον παίκτη να έχει συμβόλαιο στην ομάδα μέχρι το 2027.

Οι 5 κορυφαίοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα:

Στέφανος Αθανασιάδης 20 γκολ

Δημήτρης Σαλπιγγίδης 14 γκολ

Αντρίγια Ζίβκοβιτς 11 γκολ

Ρόμπερτ Μακ 11 γκολ

Γιασεμής Γιασεμάκης 10 γκολ

Με τη νίκη του στην έδρα της Άιντραχτ, ο ΠΑΟΚ εξασφάλησε την απευθείας πρόκρισή του στους “16” του Conference League, δύο χρόνια μετά τη μεγάλη πορεία της ομάδας στην ίδια διοργάνωση, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά

Ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος τη φετινή σεζόν στην Ευρώπη, “μετρώντας” οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 11 αγώνες που έχει δώσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League. Τα κέρδη για την ΠΑΕ είναι πολύ μεγάλα. Μέχρι στιγμής υπολογίζονται στα 8 εκατ. ευρώ, χωρίς στην εξίσωση να μπαίνει το Market Pool της κάθε χώρας!

Ο “δικέφαλος του Βορρά” έχει πάρει 300.000 ευρώ με τη συμμετοχή σε δεύτερο, τρίτο προκριματικό γύρο και τα πλέι οφ του Conference League. Στα ταμεία του συλλόγου μπήκαν περί τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα έξτρα μπόνους συμμετοχής στους ομίλους που φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Με τις 4 νίκες που έχει κάνει στη φάση των ομίλων θα πάρει 2 εκατ. ευρώ, άλλες 166.000 ευρώ είναι από την ισοπαλία με την Αμπερντίν στην Τούμπα και απομένει το παιχνίδι με την Ελσίνκι.

Από τη στιγμή που η ομάδα εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή στους «16» του Conference League, θα πάρει ως μπόνους 650.000 ευρώ για την πρώτη θέση στον όμιλο και άλλες 600.000 ευρώ για την πρόκρισή του. Μέσα σε όλα αυτά χρήματα, δεν υπολογίζονται τα έσοδα από εισιτήρια και τις πωλήσεις από το γήπεδο της Τούμπας.

Πέρα από το οικονομικό, ο ΠΑΟΚ έχει ενισχύσει το ευρωπαϊκό του προφίλ, όπως και τη θέση του στη βαθμολογία της UEFA. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της πορεία από την 66η θέση και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει άνοδο 14 θέσεων (τώρα βρίσκεται στην 52η, μια πίσω από τον Ολυμπιακό), έχοντας 11 πόντους έναντι 13 που είχε πρόπερσι φτάνοντας στους «8» και αποκλείστηκε από τη Μαρσέιγ.

Παράλληλα, έχει σημαντική συνεισφορά στη συγκέντρωση βαθμών για την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κατάταξη. Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς έχουν προσφέρει 3.200 βαθμούς από τους 7.000 που έχουν φέτος οι ομάδες μας στην Ευρώπη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις