Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Πάολο Ρόσι: Η Ιταλία έχασε τον ήρωά της! (videos)

Πάολο Ρόσι: Η Ιταλία έχασε τον ήρωά της! (videos)
ΦΩΤΟ youtube

Ο Πάολο Ρόσι πέθανε σε ηλικία 64 ετών και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την Ιταλία, της οποίας υπήρξε ο απόλυτος ήρωας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.

Αποτελώντας μεγάλο γκολτζή του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο Ρόσι “εκτόξευσε” τη φήμη του, με την εκπληκτική παρουσία του στο Μουντιάλ του 1982, οπότε και οδήγησε την Ιταλία στην κατάκτηση του τροπαίου, ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 6 γκολ.

Σε πένθος ξανά το ποδόσφαιρο με τον Ρόσι στο πλευρό του Μαραντόνα (pic)

Ο 26χρονος τότε στράικερ, είχε σκοράρει δις στον ημιτελικό κόντρα στη Βραζιλία και πέτυχε ένα από τα τρία τέρματα της ομάδας του και στον μεγάλο τελικό κόντρα στη Δυτική Γερμανία, για να αναδειχθεί σε ήρωας μιας ολόκληρης γενιάς Ιταλών.

Πρώτος σκόρερ… παντού!

Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο όμως, ο Ρόσι έγραψε ιστορία και στο ιταλικό ποδόσφαιρο, όπου και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για δύο συνεχόμενες χρονιές, τη μία στη Serie B και την επόμενη στη Serie A, επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι και σήμερα.

Πέθανε ο Πάολο Ρόσι

Ο Ρόσι έκανε πράγματα και θαύματα με τη Βιτσέντσα στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου και τη σεζόν 1976-77 την οδήγησε μέχρι την άνοδο, για να παραμείνει ασταμάτητος και με 24 γκολ στο Καμπιονάτο, να πάρει… μετεγγραφή για τη Γιουβέντους.

Με τη “βέκια σινιόρα”, ο θρυλικός ποδοσφαιριστής κατέκτησε και μία σειρά από τίτλους, μεταξύ των οποίων το πρωτάθλημα στην Ιταλία, αλλά και το ευρωπαϊκό κύπελλο και το σούπερ καπ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις