Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Παπανικολάου μετά το Ολυμπιακός – Μονακό: «Αν είναι τόσο μάγκες και κερδίσουν δύο παιχνίδια τότε αξίζουν να πάνε στο Final Four»

Παπανικολάου μετά το Ολυμπιακός – Μονακό: «Αν είναι τόσο μάγκες και κερδίσουν δύο παιχνίδια τότε αξίζουν να πάνε στο Final Four»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μονακό στο ΣΕΦ στο δεύτερο παιχνίδι της μεταξύ τους σειράς για τα πλέι οφ της Euroleague.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται πλέον στο 1-1, με τη σειρά να μεταφέρεται στο Μονακό, όπου οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν τη μάχη τους για την πρόκριση στο Final Four της Euroleague.

Ο Κώστας Παπανικολάου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΣΕΦ στάθηκε στην κακή εικόνα των «ερυθρόλευκων», ενώ μίλησε για τα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν στο Πριγκιπάτο την Τετάρτη και την Παρασκευή του Πάσχα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα φόργουορντ στη NOVA:

Για το παιχνίδι: «Χάσαμε το μομέντουμ στο β’ δεκάλεπτο, με κάποια λάθη δώσαμε εύκολους πόντους στη Μονακό και αναπτερώθηκε το ηθικό της. Ακόμα και στο α’ όμως που ξεκινήσαμε καλά δεν ήμασταν το ίδιο μαχητικοί όπως στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι κλειδί στα πλέι -οφ, ποιος θα βγάλει μεγαλύτερη δυναμική. Η Μονακό ήταν καλύτερη γι’ αυτό κέρδισε».

Για την άμυνα: «Στο μπάσκετ συνήθως όταν όλα πάνε καλά στην άμυνα πάνε καλά και στην επίθεση και το αντίθετο. Δεν ήμασταν το ίδιο μαχητικοί στις μικρές λεπτομέρειες, ένα σπρώξιμο παραπάνω για ένα ριμπάουντ. Μικρά πράγματα που βγάζουν τον επιτιθέμενο από την άνεσή του. Όσο το επιτρέψαμε, επειδή βρέθηκαν σε καλή επιθετική βραδιά, το ματς έγινε δύσκολο να βγάλουμε αντίδραση».

Για τα επόμενα παιχνίδια: «Έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια εκεί, να παίξουμε ως Ολυμπιακός και αν είναι τόσο μάγκες και κερδίσουν δύο παιχνίδια τότε αξίζουν να πάνε στο Final Four. Να παίξουμε πιο δυνατά γιατί σήμερα δεν το κάναμε».

Για τον Τζέιμς: «Ο Τζέιμς είναι ένας πολύ χαρισματικός σκόρερ και αξίζουν συγχαρητήρια στον Τόμας και τα άλλα παιδιά που τον μάρκαραν μέχρι τώρα. Όμως έχτισαν τη διαφορά στο β’ χωρίς αυτόν, είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδας τους, αλλά έχουν ταλέντο, παίκτες όπως ο Μπέικον, ο Ουαταρά που έβαλε κρίσιμα τρίποντα και ο Άλντουσιτς που έπαιζε στο γαλλικό πρωτάθλημα ήρθε από το πουθενά και έβαλε 19 πόντους».

Για το αν στο +10 του πρώτου δεκαλέπτου επαναπαύθηκαν: «Αν έχει συμβεί είναι μεγάλο σφάλμα, όποιος το θεωρεί μάλλον έχει χορτάσει από Final Four και το βλέπει σαν πλάκα. Δε συμβαίνει όμως αυτό, δεν ισχύει, υπάρχει δίψα και πολύς δρόμος ακόμα, έχουμε δύο παιχνίδια στη Γαλλία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις