Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Ο Σνάιντερ χάρισε στους Ηπειρώτες την πρώτη νίκη στα πλέι οφ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ 1-0: Ο Σνάιντερ χάρισε στους Ηπειρώτες την πρώτη νίκη στα πλέι οφ

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ της Superleague πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Μεταξά επικράτησε εντός έδρας του ΠΑΟΚ με 1-0 για την έβδομη αγωνιστική, υποχρεώνοντας τον Δικέφαλο του Βορρά σε νέο αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του τη φετινή αγωνιστική περίοδο, αδυνατώντας να απειλήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αντίθετα, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να στείλουν τρεις φορές την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το VAR μέτρησε μόλις ένα γκολ, αυτό του Σνάιντερ στο 77′. Τα δύο προηγούμενα τέρματα πέτυχε ο Περέα, αλλά τα γκολ του ακυρώθηκαν λόγω οριακών φάσεων οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από τη νίκη για ένατο σερί παιχνίδι και θα χρειαστεί θετικά αποτελέσματα τις επόμενες αγωνιστικές για να κλειδώσει τη δεύτερη θέση. Από την πλευρά του, ο ΠΑΣ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα πλέι οφ, ωστόσο δύσκολα θα αποφύγει την έκτη θέση.

Ο αγώνας

Η πρώτη αξιόλογη φάση καταγράφηκε στο 23ο λεπτό και μάλιστα ήταν… διαρκείας. Ο Κάλεμπ Στάνκο βρήκε τον Μανώλη Σάλιακα που σέντραρε με τη μία, η μπάλα κόντραρε κι έφτασε στον Περέα που σκόραρε.

Ωστόσο, έπειτα από ένα τετράλεπτο και με τη χρήση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε. Τα σουτ των Χουάν Ντομίνγκεθ (33’) και Περέα (40’) κόντραραν ενώ η επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Μάρβιν Πίρσμαν (43’) δε βρήκε παραλήπτη.

Ο ΠΑΟΚ μόνο σε μία περίπτωση στο πρώτο μέρος βρέθηκε μπροστά στην εστία του Γιούρι Λοντίγκιν, στο 45’, όταν έπειτα από το πλασέ του Αλεξάντρου Μιτρίτσα, η μπάλα έφτασε στον Νέλσον Ολιβέιρα που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Παρόμοια εικόνα και στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Μάλιστα, στο 62’ ο Περέα βρήκε και πάλι δίχτυα, ωστόσο εκ νέου κι έπειτα από νέα υπόδειξη του VAR (στο οποίο ήταν ο Λετονός Αντρέι Τρεϊμάνις), το γκολ ακυρώθηκε.

Ένα τέταρτο αργότερα, όμως, το γκολ του Σνάιντερ μέτρησε κανονικά. Ο Γερμανός φορ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά-πάσα του Πίρσμαν έπειτα από τη σέντρα του Σάλιακα. Στο διάστημα που απέμεινε, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μεταφέρει την μπάλα στην περιοχή του Λοντίγκιν, ωστόσο φάση δεν έκανε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σνάιντερ, Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάβσκι (46′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (46′ Κύρκος-92′ Παντελάκης), Περέα

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Βαρέλα, Μιχάι, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (56′ Σβαμπ), Τέιλορ (78′ Σοάρες), Μιτρίτσα (64′ Άκπομ), Μουργκ, Ολιβέιρα (56′ Τσόλακ).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις