Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέθανε ο “κορυφαίος” Τσιμιγκάτος – Συλλυπητήρια από Κοντονή

Πέθανε ο “κορυφαίος” Τσιμιγκάτος – Συλλυπητήρια από Κοντονή

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών άφησε την Παρασκευή ο σπουδαίος Μαραθωνοδρόμος, Φάνης Τσιμιγκάτος, με τον υφυπουργό αθλητισμού να τονίζει πως “… αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επόμενες γενιές αθλητών”

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος ήταν ο πρώτος νικητής του πρώτου Διεθνή Μαραθωνίου “Γρηγόρης Λαμπράκης” το 1983 με επίδοση 2ώρες 28.18. Στον αγώνα αυτό πήρε επίσης την δεύτερη και τρίτη θέση στις επόμενες διοργανώσεις του 1984 και 1985.

Ήταν κάτοχος της καλύτερης ελληνικής επίδοσης στην κλασική διαδρομή με 2.19.55 από 7/3/1982 μέχρι το 2004 όταν την κατέρριψε ο Νίκος Πολλιάς στου Ολυμπιακούς αγώνες (29/8) της Αθήνας.

Είχε στεφθεί πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας στον Μαραθώνιο, αργυρός Βαλκανιονίκης το 1974 στη Σόφια ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στους πανευρωπαϊκούς της Ρώμης όπου εγκατέλειψε. Σαν βετεράνος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μελβούρνης το 1987.

Στην ανακοίνωση του, ο Σταύρος Κοντονής μίλησε για έναν άνθρωπο με ακέραιο χαρακτήρα, που “… αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επόμενες γενιές αθλητών”

Η ανακοίνωση:

“Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του πρωταθλητή Φάνη Τσιμιγκάτου, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το ιδιαίτερα επίπονο άθλημα του Μαραθωνίου Δρόμου

Ο Φάνης Τσιμιγκάτος με τη γενναία και αξιοπρεπή μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, απέδειξε περίτρανα ότι δεν ήταν τυχαία ο επί σειρά ετών κορυφαίος Έλληνας Μαραθωνοδρόμος. Η σπουδαία αθλητική του σταδιοδρομία παράλληλα με το ακέραιο χαρακτήρα του αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις επόμενες γενιές αθλητών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε