Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπάχαλο» και στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις Κάουνας να μην παίζει με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Μπάχαλο» και στη Euroleague με τη Ζαλγκίρις Κάουνας να μην παίζει με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
ΦΩΤΟ intime

Ο πόλεμος της Ρωσίας με την Ουκρανία έχει ήδη επιπτώσεις και σε αθλητικό επίπεδο, με το μπάσκετ να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα τόσο σε επίπεδο Euroleague, όσο και στη VTB League.

Η Ζαλγκίρις Κάουνας αναμένεται να ακολουθήσει τις οδηγίες της Λιθουανίας και να μην αγωνιστεί κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Ο GM της ομάδας, Παούλιους Μοτιεγιούνας ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά: “Θα μιλήσουμε με τους δυτικούς συλλόγους της διοργάνωσης, προσφέροντας μια κοινή απόφαση για όλους, όχι μόνο για τη μη διεξαγωγή των αγώνων στη Ρωσία, αλλά επίσης για το μποϊκοτάζ των αναμετρήσεων απέναντι σε όλες τις ρωσικές ομάδες”.

Το ίδιο συμβαίνει όμως και με την Κάλεφ Κράμο της Εσθονίας, η οποία και ανακοίνωσε ήδη την απόσυρσή της από το πρωτάθλημα της VTB. «Είχαμε μια μεγάλη συνεργασία με την VTB League, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα και τους παίκτες μας να αγωνιστούν στο υψηλό επίπεδο. Όμως, οι ενέργειες της Ρωσίας είναι μη αποδεκτές», αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση των Εσθονών.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις