Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόρτο – Γιουβέντους: Ο Κιέζα κράτησε «όρθια» τη «βέκια σινιόρα» ενόψει της ρεβάνς (video)

Πόρτο – Γιουβέντους: Ο Κιέζα κράτησε «όρθια» τη «βέκια σινιόρα» ενόψει της ρεβάνς (video)

Η Πόρτο νίκησε 2-1 την Γιουβέντους για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League στο «Ντραγκάο», αλλά το γκολ του Κιέζα έσωσε την παρτίδα για τους «μπιανκονέρι» ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο.

Η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στα πάτρια εδάφη της Πορτογαλίας δεν συνδυάστηκε με νίκη για την Γιουβέντους, καθώς η Πόρτο πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό «χτυπώντας» στα ξεκινήματα των δύο ημιχρόνων (Τρεμί 2′, Μαρεγκά 46′) και προηγήθηκε με 2-0. Η «βέκια σινιόρα» ήταν… απούσα σε όλο το ματς, με τον Μαναφά να κάνει εξαιρετική δουλειά πάνω στον Ρονάλντο, ενώ την ίδια ώρα ο Σέζνι κράτησε όποτε χρειαζόταν μέσα στο ματς τους φιλοξενούμενους. 

Τελικά η Γιουβέντους βρήκε το πολυπόθητο γκολ με τον Κιέζα στο 82′ μετά από γύρισμα του Ραμπιό, που μέχρι  τότε ήταν ο μοναδικός που είχε απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μαρτσέσκι -με γυριστό σουτ στο 41′- και διαμορφώθηκε έτσι το 2-1. Η Γιουβέντους πίεσε για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά, χάνοντας στο 83΄μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράτα. Στο 90+4′ ο Ρονάλντο διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι δεν καταλόγισε κάτι και το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τη ρεβάνς να αναμένεται πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις