Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σάντος: Συναισθηματικά ήταν δύσκολη απόφαση, επαγγελματικά εύκολη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε ότι παρά το συναισθηματικό του δέσιμο με την Εθνική ομάδα, αποφάσισε να φύγει κοιτώντας το μέλλον του. “Δεν έχω την παραμικρή πρόταση από άλλη ομάδα” ξεκαθάρισε ο Πορτογάλος.

Η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος ήταν ιδιαίτερα αφού ήταν η πρώτη μετά την απόφασή του να φύγει το καλοκαίρι από την Εθνική. Ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την επιλογή αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί πως αυτή θα επηρεάσει την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ.

“Σίγουρα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Κυρίως στο συναισθηματικό κομμάτι. Αυτό γιατί κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν δημιουργηθεί ισχυροί δεσμοί με πολλούς ανθρώπους. Πρώτα από όλους με τον κύριο πρόεδρο με τον οποίο έχω μία πάρα πολύ καλή σχέση. Ο ίδιος από τη δική του πλευρά με την πρόταση, μου έδειξε ότι με εμπιστεύεται απόλυτα. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές. Έχω μία πολύ στενή και καλή σχέση με αυτούς που βρίσκονται κοντά. Από τους φροντιστές μέχρι το τεχνικό επιτελείο. Όταν παίρνεις μία τέτοια απόφαση όλα αυτά σε βαραίνουν και σε πληγώνουν. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός της αγάπης και του σεβασμού των Ελλήνων προς το πρόσωπό μου. Συναισθηματικά ήταν πολύ δύσκολο αλλά επαγγελματικά δεν ήταν. Χρειάζομαι λίγο χρόνο για να αποφασίσω το μέλλον μου. Δεν με απασχολεί τι θα γίνει. Η ΕΠΟ ήθελε να γνωρίζει την τελική μου απάντηση για να έχει περιθώριο για να αποφασίσει τον διάδοχο και αυτό είναι απόλυτα σεβαστό. Οπότε από τη δική μου πλευρά έχω μπροστά μου όλο το περιθώριο για να αποφασίσω για το καλύτερο επαγγελματικό μου μέλλον η απάντηση ήταν αρνητική. Τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτώ τον εαυτό μου. Ξέρω ότι η καριέρα μου στους πάγκους δεν θα κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα γι αυτό πήρα και αυτή την απόφαση. Θα είμαι ήρεμος εν όψει Μουντιάλ.

Εγώ θεωρώ ότι μόνο θετικό αντίκτυπο θα έχει στους ποδοσφαιριστές μου. Τους ξέρω πολύ καλά. Γνωρίζουν ότι δεν θα συνεχίσουμε μαζί και ξέρω ότι θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε το τέλος να είναι το καλύτερο. Το ίδιο θα κάνω και εγώ αυτόν τον σκοπό. Έχω ένα στόχο ο οποίος είναι η ομάδα να περάσει στην επόμενη φάση και θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Με καθαρό και ήρεμο μυαλό θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Έλληνες. Το επαγγελματικό μου μέλλον θα το σκεφτώ μετά το Μουντιάλ.

Γι αυτούς που με γνωρίζουν είτε πιστεύουν ότι με γνωρίζουν έχω να πω ότι είχα μόνο μία πρόταση και αυτή από την Εθνική ομάδα. Δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση είτε από κάποιο σύλλογο είτε από κάποια εθνική ομάδα. Η μοναδική πρόταση που είχα ήταν από την Εθνική ομάδα της Ελλάδος και τον κύριο Σαρρή. Επαγγελματικά υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θα πρέπει να σκεφτώ. Δεν θα πρέπει να είναι μόνο φίλος μου αυτός που θα με καλέσει. Αυτό τελείωσε. Το συμβόλαιο θα έχει να κάνει με τον Σάντος τον προπονητή. Αν κάποια ομάδα φτάσει στα επίπεδα που θέλω τότε δεν θα έχω πρόβλημα.

Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω σε σύλλογο ή σε Εθνική ομάδα. Για παράδειγμα εάν έρθει η Κίνα και μου δώσει πολλά λεφτά δεν θα πάω; Το μέλλον δεν με απασχολεί. Θα ήταν πολύ κακό για εμένα να μην πιστεύω στην αξία μου. Δεν το λέω αυτό με έπαρση. Το αν θα πάω στην Κίνα, στην Πορτογαλία ή στο εξοχικό μου θα το αποφασίσω μετά το Μουντιάλ.

Επαγγελματικά την είχα πάρει εδώ και αρκετό καιρό. Συναισθηματικά ήταν δύσκολο να την αποδεχτεί η καρδιά μου.
Είναι απολύτως φυσιολογικό όταν μιλάμε για δύο πλευρές θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι εάν υπέγραφαν. Αν το έκανα δεν θα είμαι ευχαριστημένος επαγγελματικά. Το τονίζω επαγγελματικά και για κανέναν άλλο λόγο. Ήταν μία δύσκολη απόφαση για μένα τόσο για τη σχέση μου με όλους εδώ όσο και με τον ελληνικό λαό. Από τη στιγμή που η ΕΠΟ θέλησε να έχει απάντηση αυτή θα είναι αρνητική.”

Με πολλές εκπλήξεις η αποστολή της Εθνικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε