Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΑΕΚ: Αποβολή με κόκκινη κάρτα για Κώστα Γαλανόπουλο

Σαχτάρ Ντόνετσκ – ΑΕΚ: Αποβολή με κόκκινη κάρτα για Κώστα Γαλανόπουλο

Ο αγώνας τον… αναπληρωματικών της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους της Σαχτάρ Ντόνετσκ είχε μια αποβολή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός προπονητής είδε τον Κώστα Γαλανόπουλο να αποχωρεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ΑΕΚ νίκησε με 5-0 την Σαχτάρ Ντόνετσκ σε φιλικό προετοιμασίας και στη συνέχεια ακολούθησε ένας δεύτερος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων -λιγότερης διάρκειας- για να αγωνιστούν οι “ρεζέρβες” τους. Στο 9′ ο Κώστας Γαλανόπουλος δέχθηκε ένα μαρκάρισμα, του δόθηκε το φάουλ, όμως το μαρκάρισμα του Μπουντάς τον εκνεύρισε και αντέδρασε προς τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με την παρέμβαση του επόπτη, όμως, ο διαιτητής άλλαξε γνώμη και ο Έλληνας μέσος είδε απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρά τις συζητήσεις που υπήρξαν για κάποια λεπτά -εντός αγωνιστικού χώρου- μεταξύ των κιτρινόμαυρων και των διαιτητών, ο Κώστας Γαλανόπουλος παρέδωσε το περιβραχιόνιό του σε συμπαίκτη και έφυγε για τον πάγκο.

Θυμίζουμε ότι στο ματς που προηγήθηκε, ο Νόρντιν Άμραμπατ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες, αλλά από άλλο διαιτητή. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ρέφερι στους ανθρώπους της Ένωσης, το γεγονός ότι αυτό συνέβη με δυο κίτρινες σημαίνει ότι δεν αποστέλλεται report στην UEFΑ. Έτσι, δεν προκύπτει κίνδυνος κυρώσεων για τον μέσο της ΑΕΚ, γεγονός που θα του στερούσε τη συμμετοχή στο πρώτο επίσημο ματς της ομάδας, στα προκριματικά του Champions League.

Το συγκεκριμένο φιλικό είναι προπονητικού χαρακτήρα, άρα δεν κινδυνεύει ο Γαλανόπουλος με τιμωρία μετά την αποβολή του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις