Αθλητικά

Στέφανος Τσιτσιπάς – Φράνσις Τιαφόε 2-0: Ο Έλληνας τενίστας διέλυσε τον Αμερικανό και προκρίθηκε στους «16» των Ολυμπιακών Αγώνων

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Φράνσις Τιαφόε με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και πήρε εύκολα την πρόκριση για τους “16” του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Στον τρίτο γύρο, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ουμπέρ – Κετσμάνοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο στη φανέλα, πήρε εκδίκηση από τον Φράνσις Τιαφόε, ο οποίος τον είχε αποκλείσει από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αμερικανό αντίπαλο του, παίρνοντας πολύ εύκολα το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Ο αγώνας:

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον αντίπαλο του από τα πρώτα λεπτά και κέρδισε σχετικά εύκολα το πρώτο σετ, καθώς προηγήθηκε με 3-0 και 4-1. Αν και ο Τιαφόε αντέδρασε μειώνοντας σε 5-3, ο Έλληνας τενίστας έκανε εύκολα το 6-3 και το 1-0 στα σετ.

Ο Αμερικανός πήρε το πρώτο game του δεύτερου σετ, έκανε και το1-2, για να αντιδράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνοντας το 4-2. Μετά το 4-3 από τον Τιαφόε, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλό του στο επόμενο game, για το 5-3. Και μετά το 5-4 του Τιαφόε, ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός για το 6-4 και τη νίκη-πρόκριση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλ Χιλάλ 1-1: Γκέλα για τους «μερένγκες» στο ντεμπούτο του Τσάμπι Αλόνσο, με χαμένο πέναλτι στις καθυστερήσεις
Το ντεμπούτο του Ισπανού προπονητή στον πάγκο της "βασίλισσας", δεν συνοδεύτηκε με νίκη στην πρεμιέρα της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Τσάμπι Αλόνσο (ΦΩΤΟ REUTERS