Πέμπτη, 23 Μαΐ
27oC Αθήνα

Τεντόγλου, Πετρούνιας, Ντούσκος και οι παίκτες της εθνικής πόλο ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί

Τεντόγλου, Πετρούνιας, Ντούσκος και οι παίκτες της εθνικής πόλο ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί

Οι εν ενεργεία κάτοχοι μεταλλίων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί του στρατού υπό το βλέμμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.

Οι εν ενεργεία ολυμπιονίκες Μίλτος Τεντόγλου, Λευτέρης Πετρούνιας, Στέφανος Ντούσκος, Παύλος Καγιαλής, αλλά και πολίστες της Εθνικής ανδρών ορκίστηκαν έφεδροι αξιωματικοί του στρατού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπό το βλέμμα του Νίκου Δένδια.

Ο χρυσός Ολυμπιονικής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, επέλεξε τo ναυτικό, ενώ ο Πετρούνιας και ο Ντούσκος τον στρατό ξηράς. Στο ναυτικό πήγε ο πολίστας Γιάννης Φουντούλης, ενώ ο Μάριος Καπότσης στην αεροπορία.

Οι νέοι έφεδροι αξιωματικοί είχαν διάλογο με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος τους υποδέχτηκε και παρακολούθησε όλη την τελετή ορκομωσίας.

Στην ορκωμοσία των Ολυμπιονικών από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021 ως Εφέδρων Αξιωματικών των τριών κλάδων (πεζικό, ναυτικό και αεροπορία) παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μαζί με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας… δυναμώνουν.

Ορκωμοσία των Ολυμπιονικών μας ως Εφέδρων Αξιωματικών των τριών κλάδων (πεζικό, ναυτικό και αεροπορία), από το Ρίο το 2016 και το Τόκιο το 2021, μαζί με τον ΥΕΘΑ, Νίκο Δένδια, τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Πετρούνιας, ο Μάντης, ο Καγιαλής, ο Τεντόγλου, ο Ντούσκος, οι 12 από τους 13 πολίστες της Εθνικής ομάδας των ανδρών και η Παπαδοπούλου (από τους ΟΑ στο Πεκίνο το 2008) ορκίστηκαν πίστη στο Σύνταγμα!

Θα υπηρετήσουν το στράτευμα και την Πατρίδα με την ίδια αφοσίωση και τις ίδιες αξίες που μέσω του Αθλητισμού σήκωσαν την ελληνική σημαία όσο πιο ψηλά γινόταν, κάνοντάς μας περήφανους και διαφημίζοντας την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου.

Απομένουν η Κορακάκη, η Στεφανίδη και ο Μουρίκης, που θα δώσουν τον όρκο εν ευθέτω χρόνο, καθώς δεν μπορούσαν σήμερα να παραβρεθούν.

Η Πολιτεία αποδίδει στους Ολυμπιονίκες μας τη μέγιστη τιμή, όπως τους αρμόζει.

Ως πρότυπα, ειδικά για τη νέα γενιά!

Κι αυτή την αξιακή πράξη υποσχέθηκαν όλοι τους να συνεχίσουν να την επιστρέφουν, πολλαπλάσια, στην κοινωνία μας» ανέφερε σε ανάρτηση του στα social media ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

 

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις