Ο κ. Μονεβασιώτης που προσεύχεται πριν από τους αγώνες της ομάδας και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου έμαθε για την ύπαρξη του Αγίου Απόλλωνα πρόσφατα, από έναν οπαδό της ομάδας. Σχεδίασε μόνος του τις φετινές φανέλες του συλλόγου και στην παραδοσιακή εμφάνιση -αυτή με την άσπρη και τη μπλε ρίγα- εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο Αγιος στο έμβλημα. Αλλωστε, μέχρι το ματς με τον Ολυμπιακό η “ελαφρά ταξιαρχία” δεν είχε αγωνιστεί με την κλασική της φανέλα.
Πριν από τον αγώνα με τους “ερυθρόλευκους” ο κ. Μονεμβασιώτης είχε τυπώσει την εικόνα του Αγ. Απόλλωνα σε ένα μικρό φυλλάδιο με το βίο του και την έδωσε στους οπαδούς της ομάδας. Τους ζήτησε να την κρατούν την ώρα του ματς με τους Πειραιώτες για να τους βοηθήσει.
Στον Ερασιτέχνη Απόλλωνα έχουν ενοχληθεί με την παραποίηση του σήματος, ακόμη και οι πιστοί οπαδοί του συλλόγου.
Μολαταύτα, η οικογένεια Μονεμβασιώτη που κατάγεται από τη Σμύρνη και τη λατρεύει, κρατάει νοικοκυρεμένο το σωματείο γι’ αυτό και απολαμβάνει του σεβασμού των οπαδών.
Μαρία Καούκη