Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Το χρονικό του απίστευτου… ξύλου στο Ελλάδα-Κροατία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο

ΦΩΤΟ ΚΟΕ
ΦΩΤΟ ΚΟΕ

Η Εθνική πόλο Νέων βρίσκεται στους τέσσερις του κόσμου και για να φτάσει ως εκεί έπαιξε… άγριο ξύλο με τους Κροάτες!

Τα τελευταία δυόμισι λεπτά του αγώνα οι κόκκινες κάρτες διαδέχονταν η μία την άλλη με καταιγιστικό ρυθμό. Οι Κροάτες έπαιζαν σκληρά, σχεδόν βίαια στο τέλος του αγώνα, όπως έγραψε και το επίσημο σάιτ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Διαμαρτύρονταν έντονα, έχασαν και τον προπονητή τους Μίχο Μπόμπιτς, με κόκκινη κάρτα στην έναρξη της τρίτης περιόδου. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης συνέχισαν να φωνάζουν κατά του διαιτητή, τον οποίο και πήραν στο “κυνήγι”, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος Κροάτης έσπασε κι ένα παράθυρο! Στο κατόπι τους ήταν οι security της διοργάνωσης, ώστε να αποφευχθούν τυχόν νέες βιαιοπραγίες από μέρους τους.

Η Κροατία για πολλούς ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου της διοργάνωσης, αλλά ήδη από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου έχασε το δεινό της σκόρερ, Αντουν Γκορέτα με (τι άλλο;) κόκκινη κάρτα.

Αργότερα και ενώ το σκορ ήταν ήταν 7-10 υπέρ της Ελλάδας, ο Ρίνο Μπούριτς κουτούλησε με δύναμη τον Αργυρόπουλο και επίσης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα… Τον ακολούθησε ο Ιβαν Ζίβκοβιτς, λόγω γροθιάς που έριξε και η ελληνική ομάδα άνοιξε κι άλλο τη διαφορά στο σκορ (11-7).

Ο κροατικός πάγκος ξεσηκώθηκε και ζητούσε να δοθεί και τρίτη ποινή στον Αργυρόπουλο. Στο 12-12 ο Χρήστος Παπούκας αντάλλαξε γροθιές με τον Φάτοβιτς και αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση και με κόκκινη κάρτα, όπως και ο αντίπαλός του.

Απέμεναν 1:46 για τη λήξη του αγώνα και ο συνολικός αριθμός των κόκκινων καρτών έφτασε τις οκτώ!

Παρά τη δραματική εξέλιξη της αναμέτρησης που δεν επέτρεψε και στις δύο ομάδες να τελειώσουν τον αγώνα με επτά παίκτες έκαστη η Ελλάδα πήρε τη νίκη με το γκολ του Καπετανάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε