Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Νέος «βασιλικός» τελικός ή «ζευγάρι» από την Αγγλία;

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης: Νέος «βασιλικός» τελικός ή «ζευγάρι» από την Αγγλία;
ΑΠΕ

Γνωστή γίνεται απόψε (05.05.2021 – 22:00) η δεύτερη φιναλίστ του τελικού του Champions League. Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης «μάχονται» στο «Στάμφορντ Μπριτζ», για το δεύτερο «εισιτήριο» της «μεγάλης» αναμέτρησης που θα γίνει στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μάντσεστερ Σίτι έκλεισε… θέση για τον τελικό του Champions League μετά και τη δεύτερη της νίκη επί της Παρί Σεν Ζερμέν και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της στον αγώνα της 29ης Μαΐου, που θα προκύψει από το Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Τσέλσι αρκεί στο Λονδίνο μία ισοπαλία χωρίς σκορ για να προχωρήσει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης, έχοντας φέρει 1-1 στο ματς του «Αλφρέδο ντι Στέφανο».

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πέτυχε το γκολ που έψαχνε στην Ισπανία με τον Κριστιάν Πούλισικ και γνώρισε την ισοφάριση από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Οποιαδήποτε άλλη ομάδα ίσως να είχε ελάχιστες ελπίδες, αλλά η «φανέλα» της Ρεάλ Μαδρίτης –έστω και με τέτοια τραγική άμυνα- «κουβαλάει» 13 κατακτήσεις Champions League.

 

Οι Μαδριλένοι του Ζινεντίν Ζιντάν -με τον αρχηγό της, Σέρχιο Ράμος, να επιστρέφει- είναι ικανοί να φύγουν με την πρόκριση από το Λονδίνο kai n aft;asoyn ston 17o telik;o toyw sth diorg;anvsh. Ο Γάλλος τεχνικός οδηγεί τη «Βασίλισσα» σε ένα εκπληκτικό φινάλε στη La Liga και ψάχνει το 4ο του Champions League με την ομάδα (2016 στο Μιλάνο, 2017 στο Κάρντιφ, 2018 στο Κίεβο).

Βέβαια το εκτός έδρας γκολ δίνει ένα στενό πλεονέκτημα στη Τσέλσι, που κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, στη νίκη (2-0) με την Φούλαμ το Σάββατο.

Οι «μπλε» διεκδικούν το δεύτερο Champions League της ιστορίας τους (το πρώτο… ήρθε το 2012), την ώρα που ο Τόμας Τούχελ προσπαθεί να επιστρέψει στον τελικό της διοργάνωσης, έναν χρόνο μετά από την παρουσία του σε αυτόν, με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Σε περίπτωση –πάντως- που η Τσέλσι καταφέρει να περάσει στον τελικό του Champions league, τότε θα έχουμε και πάλι «αγγλικό εμφύλιο» στον… τελικό αγώνα της διοργάνωσης, μετά το 2019 και το Λίβερπουλ – Τότεναμ (είχε ξαναγίνει και τη σεζόν 2007-08 όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αντιμετωπίσει την Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να το χάνουν στα πέναλτι).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις