Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Τζεμπούρ: “Αγαπούσα τον Ολυμπιακό αλλά ο Μίτσελ με πολέμησε”

Τζεμπούρ: “Αγαπούσα τον Ολυμπιακό αλλά ο Μίτσελ με πολέμησε”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ράφικ Τζεμπούρ μίλησε για την καριέρα του στον Ολυμπιακό λέγοντας πως ο Μίτσελ ευθύνεται για την αποχώρησή του από τους “ερυθρόλευκους”, ενώ αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στην ΑΕΚ.

Στην εφημερίδα “Φως των Σπορ” μίλησε ο Ράφικ Τζεμπούρ και θυμήθηκε τις στιγμές που έζησε σε Ολυμπιακός και ΑΕΚ.

Ο Αλγερινός παραδέχθηκε τα λάθη που είχε κάνει στο παρελθόν, δηλώνοντας ωστόσο πως ο Μίτσελ τον πολέμησε και ουσιαστικά τον ανάγκασε σε αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, ενώ έπλεξε το εγκξώμιο του Ερνέστο Βαλβέρδε και του Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Τέλος αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, και το… χρέος που ξεπλήρωσε στην Ένωση, η οποία τον είχε πιστέψει ως παίκτης, όπως είπε.

Μέρος της συνέντευξης του Τζεμπούρ στο “Φως”

Πάμε στη μεταγραφή σου στον Ολυμπιακό. Αίσθανεσαι ότι έδωσες απαντήσεις τότε, γιατί πολλοί πίστευαν ότι δεν θα παίξεις στον Ολυμπιακό;

“Ξέρεις και εσύ καλύτερα από μένα ότι τα Μέσα αποφασίζουν αν είσαι καλός ή κακός. Οι περισσότεροι από το περιβάλλον μου θα σου πουν “ο Ραφίκ είναι ένας ζωντανός άνθρωπος”. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ο πιο ευθύς όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δύσκολα θα βρεις κάποιον σαν κι εμένα. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι ποτέ δεν με έκριναν ως νικητή, αλλά πάντα έλεγαν ότι ο τύπος αυτός είναι τρελός, δημιουργεί προβλήματα. Δεν είναι όμως αλήθεια. Αν ρωτήσεις τα παιδιά που παίζαμε μαζί, θα σου πουν ότι είμαι εντάξει. Δεν έχω μιλήσει άσχημα πίσω από την πλάτη κανενός, δεν έχω μιλήσει άσχημα στον πρόεδρο. Δεν έχω μιλήσει άσχημα στον Τύπο για κανέναν – το αντίθετο. Ρώτα, λοιπόν, ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα, ποιος είναι ο κακός και ποιος ο καλός και θα σου πουν απλά ότι με αδικεί η εικόνα μου”.

Εσύ θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη;

“Κοίτα, όλοι κάποια στιγμή κάνουν λάθη, δεν μπορείς να πεις το αντίθετο. Μπορεί να φταίει ο χαρακτήρας μου, η συμπεριφορά μου ως άνθρωπος. Έχω κάνει κι εγώ κάποια λάθη. Πες ποιος άνθρωπος δεν έχει κάνει λάθη. Είναι διαφορετικό να λες ότι έχεις κάνει κάποια λάθη από το να είσαι άνθρωπος που δημιουργεί και μεταφέρει αρνητική ενέργεια. Θα σου δώσω κάποια παραδείγματα για να καταλάβεις. Όταν ήμουν στον Ερυθρό Αστέρα ανέβασα την ομάδα ψηλά στη βαθμολογία και πάλευε να ανέβει κατηγορία. Όταν ήμουν στον Ατρόμητο η ομάδα τερμάτισε ψηλά και έπαιξε στην Ευρώπη, το ίδιο έγινε και στον Πανιώνιο. Όταν πήγα στην ΑΕΚ, ήταν μια στάσιμη κατάσταση και πήγαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Μετά από αυτό παρουσιάστηκαν διάφορα προβλήματα. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό και πιστεύω ότι εκεί τα πήγα καλά. Δεν μπορείς να κακολογείς κάποιον όταν η ομάδα που τον έχει πάει καλά”


Ο σημαντικότερος προπονητής που συνεργάστηκες όλα αυτά τα χρόνια;

“Πιστεύω ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα. Ο Βαλβέρδε μου άρεσε πολύ. ‘Έπιανε την ψυχολογία σου και παίζαμε σύγχρονο ποδόσφαιρο, ωραίο ποδόσφαιρο. Και ήταν καλός προπονητής, αλλά ο Βαλβέρδε ήταν ο καλύτερος”.

Αλήθεια από τον Ολυμπιακό γιατί έφυγες; Ήταν θέμα του Μίτσελ;
“Ναι όλα ξεκίνησαν γιατί κάποιοι άνθρωποι δημιούργησαν μεγάλη πίεση στον Ζαρντίμ για να φύγει από την ομάδα. Εγώ ήμουν αντίθετος με αυτό, γιατί με αυτόν τον προπονητή καταφέραμε να έχουμε μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και να παλεύουμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Έπρεπε να το αποτρέψουμε, γιατί για μένα δεν ήταν λάθος του Ζαρντίμ, ήταν άλλων ανθρώπων, ήταν λάθη δικά μας. Αν δεν παίζεις και δεν επιδιώκεις να παίζεις καλό ποδόσφαιρο, δεν φταίει ο Ζαρντίμ, φταίγαμε εμείς. Αν δεν είσαι έξυπνος, αν δεν είσαι αρκετά γρήγορος στο να σκέφτεσαι δεν σου φταίει ο Ζαρντίμ. Μετά από αυτά,ο Μίτσελ αποφάσισε να πολεμήσει αυτούς τους ανθρώπους και συμπεριέλαβε και μένα ανάμεσα σε αυτούς ενώ δεν ήμουν.

Έτσι έγινα ένοχος ενώ εγώ λάτρευα την ομάδα, ήμουν καλά, δεν ήθελα να σχολιάζομαι ότι καθυστερώ την ομάδα, οπότε το καλύτερο ήταν να αποχωρήσω. Έγιναν κάποια λάθη και αποφάσισα ότι ύστερα από οκτώ χρόνια στην Ελλάδα το καλύτερο για μένα, παρότι αγαπούσα τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα ήταν να βρω κάτι άλλο. Άσχημες καταστάσεις, αλλά ανήκουν στο παρελθόν, αυτοί οι άνθρωποι έχουν σταματήσει να δημιουργούν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Κάτι άλλο άσχημο που ακούστηκε είναι ότι εγώ ήθελα περισσότερα χρήματα. Ήθελα να είναι άλλες οι συνθήκες, να με σέβονται. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να φύγω και έδωσε αγώνα για μένα. Δεν ήθελα να του δημιουργήσω προβλήματα, αφού δεν ήμουν στα πλάνα του Μίτσελ. Αν ήταν άλλος προπονητής που να με σέβεται, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά”.


Μετάνιωσες που πήγες στον Ολυμπιακό;

“Ποτέ, σε καμία περίπτωση. Ήθελα να φύγω από την Ελλάδα, έχοντας καταφέρει κάτι σημαντικό και ο Ολυμπιακός μου έδωσε τις καλύτερες συστάσεις για τη συνέχεια. Για αυτό δεν το μετανιώνω”.

Ύστερα επιστρέφεις στην ΑΕΚ με τον κόσμο να σε δέχεται πίσω…

“Όχι. Άκου. Ο κόσμος συνέχιζε να λέει αηδίες για τη συμπεριφορά μου και για το αν ήμουν Ολυμπιακός ή ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ πήγα με τον Νικολαΐδη, όταν στον Ολυμπιακό συζητούσαν αν είμαι καλός άνθρωπος ή όχι. Στην ΑΕΚ την πρώτη φορά που πήγα δημιουργήθηκαν οι συνθήκες να μπω σε ένα μεγάλο κλαμπ. Εγώ ως άτομο σέβομαι όλους όσοι έχουν πει καλά λόγια για μένα και τότε πήρα τα χρήματα που μου έδωσαν και πήγα στην ΑΕΚ. Στον Ολυμπιακό έκανα τη δουλειά που μου ανατέθηκε. Όταν πήγα στην ΑΕΚ ήθελα να δώσω πίσω αυτό που μου δώσανε την πρώτη φορά και γύρισα και πήραμε το Κύπελλο, όπως τους είχα υποσχεθεί. Όταν έχω έναν στόχο στο μυαλό μου, κάνω τα πάντα να τον πετύχω. Στόχος ήταν το Κύπελλο και το πήραμε. Τους το χρωστούσα για τη μεταγραφή που είχα κάνει την πρώτη φορά και τους ξεπλήρωσα με αυτόν τον τρόπο”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις