Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Λευτέρης Αυγενάκης έδωσαν το τζάμπολ των ημιτελικών της Stoiximan Basket League

Βαγγέλης Γαλατσόπουλος και Λευτέρης Αυγενάκης έδωσαν το τζάμπολ των ημιτελικών της Stoiximan Basket League

Η φετινή Stoiximan Basket League μπαίνει και επίσημα στην τελική ευθεία της με την έναρξη της ερχόμενη Κυριακή, 29 Μαΐου, των ημιτελικών σειρών απ’ όπου θα προκύψει το ζευγάρι του τελικού που θα διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Το «τζάμπολ» για την τελική φάση δόθηκε με τη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων φιναλίστ. Τους μεγάλους πρωταγωνιστές της Stoiximan Basket League υποδέχθηκε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος, που παρουσία των θεσμικών φορέων του επαγγελματικού μπάσκετ, αλλά και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Στο μήνυμά του ο κ. Γαλατσόπουλος στάθηκε μεταξύ άλλων στις κινήσεις για την εξέλιξη του επαγγελματικού μπάσκετ και της λίγκας, αλλά και στο γεγονός πως στην τετράδα των ημιτελικών βρίσκονται δύο ομάδες από την περιφέρεια. Αναλυτικά ανέφερε: «Κύριε υπουργέ. Κυρίες και κύριοι, σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας στην συνέντευξη Τύπου για την ημιτελική και τελική φάση των Playoffs της StoiximanBasket League, την πιο κρίσιμη και ενδιαφέρουσα φάση του Πρωταθλήματος με την οποία ολοκληρώνεται η αγωνιστική περίοδος.

Παρακολουθήσαμε ένα συναρπαστικό Πρωτάθλημα έως τώρα σχετικά με την εξέλιξη του και για πρώτη φορά στην ιστορία όχι μόνο των 30 ετών Επαγγελματικού Πρωταθλήματος αλλά και των πλέι οφ στην χώρα μας, δύο ομάδες έκαναν το «break» στην προημιτελική σειρά των Playoffs και προκρίθηκαν στα ημιτελικά.

Αναφέρομαι στην Λάρισα και στον Προμηθέα που προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση με μειονέκτημα έδρας. Είναι σημαντικό, επίσης, χωρίς να μεροληπτούμε έναντι των άλλων ομάδων, ότι δύο ομάδες από την περιφέρεια βρίσκονται στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της χώρας μας μαζί με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Πρόθεση και επιδίωξη μας και η παρουσία των Λάρισας και Προμηθέα μας επιβεβαιώνει είναι να έχουμε ένα ανταγωνιστικό, ενδιαφέρον, όσο γίνεται πιο ποιοτικό Πρωτάθλημα, με πανελλήνια εμβέλεια. Οι ομάδες από την περιφέρεια δίνουν άλλο… χρώμα στην Stoiximan Basket League.

Επιδίωξη μας είναι να διευρύνουμε την εκπροσώπηση στο Πρωτάθλημα με μεγάλες περιοχές της πατρίδας μας που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στην Stoiximan Basket League όπως για παράδειγμα η Ήπειρος ή η Κρήτη.

Δίπλα στις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος στην χώρα μας και πανευρωπαϊκά, νέες και ανερχόμενες ισχυρές παρουσίες έρχονται στο προσκήνιο δίνοντας νέο ενδιαφέρον και τονώντας τον ανταγωνισμό.

Είναι πολύ ευχάριστο επίσης ότι στην Stoiximan Basket League της φετινής αγωνιστικής περιόδου νέοι Έλληνες παίκτες αρπάζουν τις ευκαιρίες και γίνονται πρωταγωνιστές. Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ θετική τόσο για το Πρωτάθλημα μας, που αναδεικνύει νέους «ήρωες» όσο και για την Εθνική ομάδα, την «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων φιλάθλων, για την διευκόλυνση της οποίας εν όψει του καλοκαιρινού «παραθύρου» επισπεύδουμε το τέλος της Stoiximan Basket League.

Φίλες και φίλοι. Ο ΕΣΑΚΕ και το Επαγγελματικό Μπάσκετ συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια ζωής, διάστημα στο οποίο το ελληνικό μπάσκετ γιγαντώθηκε, οι ομάδες μας κατέκτησαν 9 τίτλους Ευρωλίγκας, 6 από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και 3 από τον Ολυμπιακό και συνολικά 16 ευρωπαϊκά τρόπαια. Θαυμάσαμε, επίσης, στα ελληνικά παρκέ κορυφαίους παίκτες του παγκόσμιου και ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Κλείνοντας τον κύκλο των πρώτων 30 ετών μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο για το Επαγγελματικό Μπάσκετ με συσσωρευμένη την εμπειρία και την τεχνογνωσία του παρελθόντος, με όσα μας δίδαξαν τα λάθη που έγιναν και με ενθουσιασμό για να φέρουμε όλοι μαζί, αθλητές, προπονητές και ΚΑΕ το ελληνικό μπάσκετ ξανά την κορυφή της Ευρώπης.

Με την ευκαιρία να συγχαρώ τον Ολυμπιακό για την επιστροφή του σε Φάιναλ Φορ της Euroleague μετά από πέντε χρόνια.

Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης που κάνουμε ως επαγγελματικό μπάσκετ για τα επόμενα και ακόμη καλύτερα 30 χρόνια δημιουργούμε νέους θεσμούς όπως το Super Cup, που αποτελεί την εορταστική εκκίνηση της σεζόν.

Αναβιώνουμε παλιούς όπως το All StarGame, το οποίο θα επιστρέψει τα προσεχή Χριστούγεννα με καινούργιο format και εκπλήξεις, στο ΟΑΚΑ, και με την βοήθεια της Πολιτείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη προχωράμε σε θεσμικές αλλαγές με την δημιουργία της Επιτροπής Προαδειδότησης στον ΕΣΑΚΕ προκειμένου να εξυγιάνουμε όσες ΚΑΕ είναι απαραίτητο.

Αναβαθμίζουμε με νέες συνεργασίες το Μάρκετινγκ του ΕΣΑΚΕ, την εικόνα μας στα social media, που μας δίνουν την ευκαιρία να προσεγγίσουμε τους νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουμε καινούργιους φιλάθλους, και σύντομα θα έχουμε μια νέα ιστοσελίδα.

Ακόμη έχουμε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελο Λιόλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ και μαζί προχωρούμε στις απαραίτητες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο επαγγελματικό μπάσκετ.

Μέσα από τις συνεργασίες μας με την Πολιτεία, την Ομοσπονδία και τις ΚΑΕ πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της νέας εποχής και να διορθώσουμε τις ανορθογραφίες μας. Πάντα θα υπάρχουν ζητήματα και προβλήματα που θα πρέπει όλοι μαζί να επιλύσουμε, αλλά σημασία έχει να είμαστε ενωμένοι και με διάθεση να προχωρήσουμε μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση που είμαι βέβαιος ότι θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ημιτελικούς και τελικούς αγώνες των Playoffs. Είναι πολύ σημαντικό ότι μέσω της ΕΡΤ μπαίνουμε σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας αλλά του ελληνισμού σε όλο τον πλανητή.

Ευχαριστούμε ακόμη τον Κεντρικό Χορηγό της Basket League την Stoiximan για την πολύχρονη στήριξη στις ομάδες μας. Την EKO που μαζί αναβιώσαμε τον θεσμό των All Star Game το 2018 και αποτελεί πολύτιμο συμπαραστάτη και στο Πρωτάθλημα. Την Watt and Volt που προσφέρει την ενέργεια της στο Πρωτάθλημα. Την Υδρόγειο για την σιγουριά και την ασφάλεια που μας δίνει επί πολλά χρόνια.

Εύχομαι στους φιλάθλους να απολαύσουν το θέαμα και τις συγκινήσεις της ημιτελικής και τελικής σειράς των Playoffs της Stoiximan Basket League. Εύχομαι στις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το τρόπαιο του Πρωταθλητή, που έχουμε εδώ κοντά μας, υγεία και καλή επιτυχία. Σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε μεταξύ άλλων πως: «Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία να συγχαρώ τους στυλοβάτες του ελληνικού μπάσκετ. Εχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Οφείλω να πως επειδή παρακολουθώ τη δημοφιλία των αθλημάτων τους τελευταίους μήνες υπάρχει μία εκτίναξη του μπάσκετ. Το άθλημα ξαναμπαίνει επιθετικά στα σπίτια των Ελλήνων. Ειδικά η νέα γενιά έρχεται πιο κοντά.

Εκπροσωπείται έναν διαφορετικό κόσμο και αυτό είναι αισθητό, μπορώ να το πω με βεβαιότητα. Είναι σημαντικό πως στην τετράδα βρίσκονται μαζί με δύο κορυφαίες ομάδες και δύο από την περιφέρεια.

Ως Πολιτεία, πολιτεία η συνεργασία μας είναι στενή και δουλεύουμε καθαρά και πάνω από το τραπέζι. Εχουμε δημιουργήσει έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Εχει λειτουργήσει με πάρα πολλές δυσκολίες, το καταφέραμε όμως και τη στήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού. Εχουν δοθεί μέχρι τώρα 31 και 31 εκατ. ευρώ στον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η πολιτεία είναι κοντά, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κρατικοδίαιτο αθλητισμό, αλλά θα δίνουμε χέρι βοηθείας και μέσα από τη φορολόγηση των στοιχηματικών εταιριών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις εγκαταστάσεις, δεν υπάρχουν τα λεφτά του 2004 αλλά υπάρχει παιδεία και κουλτούρα. Ηδη έχουν παραχωρηθεί οι εγκαταστάσεις στα Λιόσια στην ΑΕΚ, προχωρά του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ ενώ έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες για τον Ολυμπιακό και το ΣΕΦ. Στόχος είναι να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες σε όλα τα αθλήματα. Εχουμε διάθεση να συνεργαστούμε και να αγκαλιάσουμε ό,τι καινούριο.

Δεν είστε μόνοι, είμαστε μαζί και ό,τι περνά από το χέρι μας θα το κάνουμε για να πετύχουμε τον στόχο. Να αυξηθεί κι άλλο η δημοφιλία του μπάσκετ και να αυξηθούν οι ομάδες από την περιφέρεια. Θέλουμε καλύτερο θέαμα και περισσότερο κόσμο και οικογένειες στα γήπεδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις