Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Να κάνει ένα ακόμα «βήμα» οκτάδας στο Κάουνας

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Να κάνει ένα ακόμα «βήμα» οκτάδας στο Κάουνας
Intime.gr

Μια ακόμα νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στα πλέι οφ της Euroleague θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός στην έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας (20:00,NewsIt.gr, Novasports2).

Να «χτίσει» ένα νέο νικηφόρο σερί στη Euroleague -που θα τον φέρει πιο κοντά στα πλέι οφ-θέλει ο Ολυμπιακός, που «μάχεται» απόψε στην έδρα της Ζαλγκίρις Κάουνας, σε ματς για την 21η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει αυτή τη στιγμή ρεκόρ 11-9 και προέρχεται από μεγάλο «διπλό» επί της Βιλερμπάν. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ψάχνουν μόνο τη νίκη απόψε. Θέλουν να το πετύχουν και με διαφορά δυο πόντων, αφού είχαν ηττηθεί 68-67 στην πρεμιέρα της Euroleague στο ΣΕΦ.

Με ρεκόρ 11-9, η Ζαλγκίρις προέρχεται από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ αντίστοιχα

Ο Ολυμπιακός δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Παπανικολάου και Λαρεντζάκη. Από τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστούν οι τραυματίες Γκαρίνο – Βαστούρια, αλλά και ο θετικός στον κορονοϊό, Μάρεκ Μπλάζεβιτς. Αμφίβολος λόγω ίωση είναι ο πρώτος σκόρερ τους, Μάριους Γκριγκόνις (14,9 πόντους μέσο όρο) ο οποίος πιθανότατα θα αγωνιστεί κανονικά.

Ολυμπιακός και Ζαλγκίρις θα αναμετρηθούν για 27η φορά στην ιστορία τους, έχοντας από δεκατρείς νίκες. Στα παιχνίδια που έχουν γίνει στο Κάουνας, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πανηγυρίσει πέντε φορές. Το 2016 είχε γίνει το τελευθταίο «διπλό» των Πειραιωτών.

Διαιτητές του αγώνα, είναι ο Ισπανός, Ντάντι Ιερεθουέλο, ο Σέρβος, Ίλια Μπελόσεβιτς και ο Ιταλός, Καρμέλο Πατέρνικο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις