Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

«Ανάρμοστη» κατά τη Mercedes η διαφήμιση με τον Hitler (VIDEO)

«Ανάρμοστη» κατά τη Mercedes η διαφήμιση με τον Hitler (VIDEO)

H Mercedes-Benz χαρακτήρισε «ανάρμοστη» την παρωδία διαφήμισης που δείχνει μια Mercedes-Benz C-Class να πατάει τον Adolf Hitler όταν ήταν παιδί.

Το video clip δημιουργήθηκε από φοιτητές της σχολής κινηματογράφου του Ludwigsburg στη Γερμανία. Δείχνει μια C-Class να πατάει επί τούτου τον δικτάτορα όταν ήταν παιδί στη γενέτειρά του, το Braunau am Inn της Αυστρίας.

Το φιλμάκι θέλει να δείξει τι θα μπορούσε να κάνει το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων Collision Prevention Assist της Mercedes αν μπορούσε να σκεφτεί. Δείχνει το αυτοκίνητο να σταματά για να μη χτυπήσει μια ομάδα παιδιών, πριν πατήσει τον μικρό Adolf Hitler. Μετά εμφανίζεται μια επιγραφή που λέει: “[Το σύστημα Mercedes-Benz Collision Prevention Assist] ανιχνεύει τους κινδύνους πριν εμφανιστούν».

«Η Mercedes πουλάει χάρη στην τεχνολογία αποφυγής ατυχημάτων. Θέλαμε να θέσουμε το ερώτημα τι θα μπορούσε να συμβεί αν η τεχνολογία είχε ψυχή», δήλωσε ο σκηνοθέτης του video, Tobias Haase.

To φιλμάκι ξεκαθαρίζει με disclaimer ότι δεν έχει σχέση με την εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανία. Όμως η Mercedes δεν φαίνεται να διασκεδάζει με το κλιπάκι: «Πιστεύουμε ότι είναι εντελώς ανάρμοστο να χρησιμοποιείται σε μια διαφήμιση ο θάνατος ενός παιδιού/ανθρώπου ή υλικό που να σχετίζεται με τον Εθνικοσοσιαλισμό, ακόμη κι αν πρόκειται για δημιούργημα φαντασίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Δείτε το video στο drive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα Mercedes-Benz GLA, επίσημες φωτογραφίες και όλες οι λεπτομέρειες

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz S-Class

Διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες της νέας Mercedes-Benz S 63 AMG

Οι Hamilton και Rosberg οδηγούν δυο παλιά μονοθέσια της Mercedes (VIDEO)

Νέα βασική έκδοση πετρελαιοκινητήρα για τις Mercedes-Benz A & B-Class

Οδηγούμε: Mercedes-Benz A 45 AMG 4MATIC

Μercedes-Benz: Σε δημοπρασία στο Goodwood, το “ασημένιο βέλος” του Φάντζιο

Δοκιμή: Νέα Mercedes-Benz CLA 180

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε