Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Το νέο Mazda MX-5 θα παραμείνει προσιτό, λέει η Mazda

Το νέο Mazda MX-5 θα παραμείνει προσιτό, λέει η Mazda

Η επόμενη γενιά του Mazda MX-5 θα είναι πολύ πιο προσιτή από το αδελφό μοντέλο της Alfa Romeo, δήλωσε ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας.

Η νέα γενιά του Mazda MX-5 είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνισή της μέσα στο 2015. Ως γνωστόν, το μοντέλο αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Alfa Romeo και το πλαίσιο των δύο μοντέλων θα είναι το ίδιο, τεχνολογίας SkyActiv.

Παρά την συγγένεια που θα έχουν τα δύο μοντέλα, Mazda MX-5 και Alfa Romeo Spider, ο πρόεδρος της Mazda Takashi Yamanouchi ανέφερε ότι μόνο το 40% των μηχανικών τους μερών θα είναι κοινό, ενώ σημείωσε ότι τα δύο μοντέλα της κοινοπραξίας απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Σε ερώτηση των συνεργατών μας για το εάν το νέο Mazda MX-5 θα συνεχίσει να είναι ένα προσιτό σπορ μοντέλο, ο κ. Yamanouchi είπε ότι «Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Το MX-5 είναι ένα ελαφρύ σπορ μοντέλο και πρέπει να είναι πηγή χαράς για τις νεότερες γενιές. Η Alfa Romeo Spider θα είναι ένα πολύ ακριβότερο μοντέλο από το δικό μας MX-5. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

10 εκατ. αυτοκίνητα γιορτάζει η Mazda

Το Mazda3 θα πάει οδικώς στην έκθεση της Φρανκφούρτης (VIDEO)

Mazda: Δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε εργοστάσιο στην Ευρώπη

Αποκαλύφθηκε και η σεντάν έκδοση του νέου Mazda3

Το Mazda MX-5 στο Guinness Book of World Records

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε