Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΒΜW: Επένδυση-μαμούθ 1 δις δολαρίων στο Μεξικό

ΒΜW: Επένδυση-μαμούθ 1 δις δολαρίων στο Μεξικό

Η BMW θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο στο San Luis Potosi του Μεξικό, που θα μπορεί να παράγει 150.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

Άμεση η «απάντηση» της BMW στα σχέδια της κοινοπραξίας Renault-Nissan και Daimler για την κατασκευή εργοστασίου συνολικού κόστους 1,36 δις δολαρίων στο Aguascalientes του Μεξικού. Η κοινοπραξία θέλει να κατασκευάζει εκεί compact αυτοκίνητα που θα φέρουν τα σήματα της Infiniti και της Mercedes.

Οι Βαυαροί λοιπόν ανακοίνωσαν δια στόματος Harald Krueger (μέλος του ΔΣ της εταιρίας) την κατασκευή εργοστασίου το San Luis Potosi που θα μπορεί να παράγει 150.000 αυτοκίνητα το χρόνο. Το συνολικό κόστος του πρότζεκτ θα αγγίξει το 1 δις δολάρια και η έναρξη λειτουργίας του προβλέπεται το 2019, με την BMW να μην ανακοινώνει ποια ακριβώς αυτοκίνητα θα κατασκευάζει εκεί. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως το νέο εργοστάσιο στο Μεξικό σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες μονάδες συναρμολόγησης στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας, θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες της αμερικανικής αγοράς η οποία είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες. Μάλιστα, θα καλύπτονται και οι ανάγκες και άλλων αγορών, όπως ο Καναδάς.

Ο μεγάλος αριθμός διεθνών συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών του Μεξικού, στην περιοχή της NAFTA, με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη του MERCOSUR [Νοτιοαφρικάνικο εμπορικό μπλοκ], ήταν ένας αποφασιστικός παράγοντας για την επιλογή της τοποθεσίας. Να θυμίσουμε πως η BMW κατασκευάζει ήδη ένα ακόμη εργοστάσιο στην στην Santa Catarina της Βραζιλίας του οποίου η έναρξη παραγωγής τοποθετείται μέσα στη χρονιά. 

Στην ανακοίνωση του Harald Krueger τονίζεται πως η BMW έχει ήδη προχωρήσει σε μια αρχική συμφωνία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο San Luis Potosi, με τον κυβερνήτη της πολιτείας κ. Fernández να δηλώνει πως οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια. Η BMW κατέληξε στην επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας, αφού προηγουμένως είχε αξιολογήσει περισσότερες από 10 περιοχές.  

Παράλληλα η BMW ανακοίνωσε μια ακόμη επένδυση της τάξεως του 1 δις δολαρίων στο εργοστάσιο Spartanburg στις ΗΠΑ, για να ενισχύσει την παραγωγή του με σκοπό στο τέλος του 2016 να μπορεί να συναρμολογεί 450.000 αυτοκίνητα ετησίως. Η επέκταση αυτή θα κάνει το Spartanburg το μεγαλύτερο εργοστάσιο στο διεθνές δίκτυο παραγωγής του BMW Group.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγούμε τη νέα BMW M4 στην πίστα του Portimao

Κάπως έτσι καταλήγουν τα κλεμμένα αυτοκίνητα στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης

17χρονος τούμπαρε τη συλλεκτική BMW του πατέρα του (VIDEO)

Νέες BMW 5 Series και X3 με 1.600άρι τούρμπο μοτέρ

 

Αυτοκίνητο Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε