Driveit

Porsche: Αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής – Παραμένει σε Formula E και Βορειοαμερικανικό IMSA

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ήταν πάντα μείζονος σημασίας για την Porsche και αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μάρκας. Σύμφωνα με τα στελέχη της γερμανικής μάρκας: «χρησιμοποιούμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ως πλατφόρμα ανάπτυξης για τη μελλοντική τεχνολογία και για να αναδείξουμε τις δυνατότητες των σπορ αυτοκινήτων μας».

Ωστόσο, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των αγωνιστικών της δραστηριοτήτων, η Porsche Penske Motorsport θα τερματίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) της FIA στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Από την άλλη η Porsche Motorsport θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E με την Porsche 99X Electric και με την Porsche 963 στο Βορειοαμερικανικό Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar.

porsche  imsa

Στη Formula E, η Porsche αποκτά πολύτιμες γνώσεις για τα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα παραγωγής της. Η τέταρτη γενιά αυτοκινήτων Formula E θα παρουσιαστεί για την 13η σεζόν (2026/27) και θα φέρει περαιτέρω ελευθερία ανάπτυξης. Αυτό θα επιτρέψει στην Porsche να αποκτήσει ακόμα περισσότερη γνώση για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής της.

Με τη συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar, το οποίο περιλαμβάνει τις 24 Ώρες της Daytona ως τον κορυφαίο αγώνα της, η Porsche υπογραμμίζει τη σημασία της αγοράς της Βόρειας Αμερικής και των αγώνων αντοχής για τη μάρκα.

porsche-911-cup-porsche-911-gt3-r

Εκτός από τις δύο εργοστασιακές δεσμεύσεις στη Formula E και την IMSA, οι αγώνες αυτοκινήτων με πελάτες παραμένουν ένας σημαντικός πυλώνας της στρατηγικής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Porsche.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Driveit: Περισσότερα άρθρα