Κυριακή, 2 Ιουν.
22oC Αθήνα

Δοκιμή: Mini Paceman CooperD

Δοκιμή: Mini Paceman CooperD

Πιθανόν να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά πιο εκκεντρικό αυτοκίνητο από το Mini Paceman.

Μια κατηγορία μόνο του ουσιαστικά, αυτή που η Mini ονομάζει Sports Activity Coupe. Η έκδοση του Paceman με τον 1.600άρη ντιζελοκινητήρα είναι μια από τις πιο οξύμωρες: Μεγάλη απόσταση από το έδαφος, δίπορτο με γραμμή κουπέ, πολύ συγκεκριμένες σχεδιαστικές αναφορές και ταυτόχρονα πετρελαιοκίνητο. Νέα ήθη… 

Η μύγα μες στο γάλα των συμβατικών μοντέλων. Αυτό είναι κυρίως το Paceman. Γι’ αυτό το λόγο θα το διαλέξει ο δυνητικός αγοραστής, τον οποίο σίγουρα δεν ενοχλεί να ξεχωρίζει. Το αντίθετο. Το Paceman λοιπόν, το έβδομο κατά σειρά μοντέλο της Mini είναι προφανώς βασισμένο στο Countryman, αλλά σε ένα πολύ τεντωμένο σχεδιαστικά σχοινί, στο οποίο καταφέρνει να ισορροπεί. 

Δείχνει macho με τα φουσκωμένα φτερά στη θέση των πίσω θυρών, ενώ η οροφή που χαμηλώνει με σχεδόν δραματικό τρόπο προς τα πίσω, πείθει πως πρόκειται για ένα κουπέ. Μάλιστα, τα μεγεθυμένα πίσω φανάρια και η καμπύλη στην πίσω πόρτα τελειώνουν με αρμονικό τρόπο τη «βουτιά» της οροφής και δραματοποιούν ακόμα περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα. 

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε