Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δοκιμή: Peugeot 208 1.4 HDi Active 5θ

Δοκιμή: Peugeot 208 1.4 HDi Active 5θ

Το 208 θέλει να επαναφέρει την Peugeot στη χρυσή εμπορική εποχή του 205. Το πνεύμα της λοιπόν είναι πρόθυμο, ας εξετάσουμε αν ακολουθεί και η σάρκα.

Η Peugeot διακηρύσσει σε υψηλούς τόνους ότι «με το 208 μπαίνει σε μια νέα εποχή», ότι το μοντέλο αυτό είναι «ένα νέο ορόσημο», ότι «της δίνει τα μέσα να δημιουργήσει ξανά ένα είδωλο», ότι «έχει το πνεύμα του 205». Έχουν βάση οι ισχυρισμοί της και είναι δικαιολογημένη η αισιοδοξία της; 

Sacré numéro
Δηλαδή «μαγικός αριθμός», αλλά και «ξεχωριστός τυπάς». Αυτό το λογοπαίγνιο ήταν το σλόγκαν για το Peugeot 205, το σουπερμίνι που άφησε εποχή τη δεκαετία του 1980. Η γαλλική φίρμα επιχείρησε να επαναλάβει την επιτυχία με το206 και το 207, αλλά κατά γενική ομολογία δεν τα κατάφερε. Σήμερα, με την κρίση που έχει χτυπήσει ειδικά τους μαζικούς Ευρωπαίους κατασκευαστές, ένα επιτυχημένο μοντέλο στην κατηγορία Β μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο, όπως το 205 πριν 30 χρόνια. Γι’ αυτό η Peugeot περιμένει πολλά από το 208. Και όχι άδικα, αφού το νέο της σουπερμίνι είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας σε πολλούς και καίριους τομείς, από την εξωτερική σχεδίαση και την ποιότητα κατασκευής μέχρι τη μείωση του βάρους, της κατανάλωσης και των ρύπων.

Διαβάστε περισσότερα στο drive.gr

Δοκιμές Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε