Η Renault και η Nissan δέχθηκαν επίθεση από χάκερ με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η παραγωγή των ευρωπαϊκών εργοστασίων τους.
Εκπρόσωπος της Renault στην Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσε την επίθεση που δέχθηκε η Συμμαχία και σημειώνει ότι εργάζονται πυρετωδώς με στόχο την μη εξάπλωση του «ιού», αλλά και την επίλυση όσων προβλημάτων έχει δημιουργήσει.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι περισσότεροι οργανισμοί που επλήγησαν από την επίθεση είναι μέχρι στιγμής κρατικοί. Η Renault, ως γνωστόν, είναι εν μέρει κρατική εταιρεία της Γαλλικής κυβέρνησης, ενώ άλλοι στόχοι ήταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας και οι κρατικές ρωσικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες.
Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο από πού προέρχεται και ποια ήταν τα κίνητρα της επίθεσης. Η Microsoft έβγαλε ανακοίνωση ότι περίμενε μια τέτοιου είδους επίθεση, για αυτό και μέσα στην εβδομάδα έβγαλε ανανεώσεις ασφάλειας για όλα τα σύγχρονα επίσημα λογισμικά της.
Αυτοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μέσα σε αυτούς είναι και οι δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας, είναι οι χρήστες παλαιότερων λογισμικών που δεν ανανεώνονται ή που είναι πειρατικά (περίπου το 80% της κρατικής μηχανογράφησης). Τα αποτελέσματα όμως αυτής της κυβερνοεπίθεσης για την χώρα μας θα τα μάθουμε την Δευτέρα το πρωί, όπου και θα ανοίξουν ξανά οι δημόσιες υπηρεσίες.