Driveit

Volkswagen: Στην παραγωγή το μοναδικό ID.3 GTX FIRE+ICE

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε περιορισμένη παραγωγή 1990 μονάδων

Το 1990, η Volkswagen παρουσίασε την ειδική έκδοση Fire and Ice του Golf δεύτερης γενιάς, προσφέροντας αποκλειστικότητα τόσο στον σπορ χαρακτήρα όσο και στην άνεση.

Το μοντέλο σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον επιχειρηματία, σχεδιαστή μόδας και σκηνοθέτη Willy Bogner. Με την φανταχτερή εμφάνιση του σκούρου βιολετί περλέ χρώματος, τις ζάντες αλουμινίου, την μπροστινή αεροτομή και το φαρδύ αμάξωμα, και με ισχυρές επιλογές κινητήρα από 90 έως 160 ίππους, το Golf Fire and Ice, ειδικά στην έκδοση GTI, σημείωσε μια απροσδόκητη επιτυχία, με συνολικά 16.700 πωλήσεις:

Τώρα, η Volkswagen επαναφέρει το λογότυπο Fire and Ice σε μια περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση του ID.3 GTX, που θα λανσαριστεί σε μόλις 1990 μονάδες, θυμίζοντας το έτος του πρώτου Fire and Ice.

Το νέο ID.3 GTX FIRE+ICE αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία αθλητικών ειδών BOGNER FIRE+ICE, μέρος της εταιρείας πολυτελούς αθλητικής μόδας BOGNER με έδρα το Μόναχο, και στη Γερμανία οι τιμές ξεκινούν από 56.020 ευρώ.

Volkswagen ID.3 GTX FIRE+ICE

Το ID.3 GTX FIRE+ICE διατίθεται με δύο επιλογές κινητήρα286 PS (210 kW) και 326 PS (240 kW). Και στα δύο επίπεδα ισχύος, ο ηλεκτροκινητήρας παράγει μέγιστη ροπή 545 Nm. Η πιο ισχυρή έκδοση ID.3 GTX επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα. Επιπλέον, το σπορ πλαίσιο DCC διατίθεται στάνταρ με αυτό το μοντέλο. Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 79 kWh (καθαρή χωρητικότητα), η οποία μπορεί να φορτιστεί σε σταθμούς ταχείας φόρτισης DC με ισχύ έως 185 kW και μπορεί να φορτιστεί από 10% έως 80%, σε περίπου 26 λεπτά. Η συνδυασμένη αυτονομία είναι έως 591 χλμ.

Το κύριο διακριτικό χαρακτηριστικό του εξωτερικού του ID.3 GTX FIRE+ICE είναι το μεταλλικό χρώμα Ultra Violet – φόρος τιμής στον θρυλικό προκάτοχο του Golf, ο οποίος ήταν διαθέσιμος σε παρόμοια απόχρωση.

Volkswagen ID.3 GTX FIRE+ICE
 

Η λωρίδα του πλαισίου οροφής προσθέτει σπορ πινελιά με το κόκκινο χρώμα σε Flaming Red. Η κολόνα C είναι διακοσμημένη με ένα διαφανές ματ αυτοκόλλητο που φέρει το γεωμετρικό μοτίβο FIRE+ICE. Επιπλέον, η αεροτομή οροφής φέρει το λογότυπο Fire and Ice από τη δεκαετία του 1990.

Volkswagen ID.3 GTX FIRE+ICE
 

Ένα άλλο ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι το σετ ζαντών Locarno 20 ιντσών, με κόκκινο πλαίσιο. Τα πίσω φώτα LED τελευταίας γενιάς είναι φιμέ, ενώ όταν ανοίγουν οι πόρτες οι προβολές φωτός εμφανίζουν γραφικά που αντιπροσωπεύουν τα στοιχεία της φωτιάς και του πάγου, στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού αντίστοιχα.

Volkswagen ID.3 GTX FIRE+ICE

Το εσωτερικό διαθέτει δίχρωμο συνδυασμό. Το χρώμα «On Fire Red» κυριαρχεί στα καθίσματα και τις ραφές στην πλευρά του οδηγού, ενώ τα καθίσματα στην πλευρά του συνοδηγού και το εσωτερικό διαθέτουν σχεδιαστικά στοιχεία σε «Keep Cool Blue».

Volkswagen ID.3 GTX FIRE+ICE

Το τιμόνι, το ταμπλό, οι επενδύσεις θυρών και τα πατάκια έχουν επίσης προσαρμοστεί με χρωματιστές ραφές και λογότυπα. Εμπνευσμένα από τις συλλογές BOGNER FIRE+ICE, τα καθίσματα είναι καπιτονέ σε στυλ πουπουλένιων μπουφάν και διαθέτουν ραφή σαν φερμουάρ και το λογότυπο FIRE+ICE στο κέντρο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Driveit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Driveit: Περισσότερα άρθρα