Ελλάδα

24ωρη απεργία των υπαλλήλων στα εμπορικά καταστήματα για το κυριακάτικο άνοιγμα

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 προκηρύσσει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), με απόφαση της διοίκησής της. 

Η ΟΙΥΕ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι, «μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζεται αταλάντευτα ο αγώνας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής ως αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».

«Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 24 Απρίλη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΟΙΥΕ.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων έχει οριστεί στο Σύνταγμα και στην οδό Ερμού, στις 11.00 π.μ. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Διευθύντρια σχολείου της Πάτρας κατηγορείται για «ψυχολογικό εκβιασμό στους μαθητές» – Καταγγελίες ότι τους βάζει να γονατίζουν για να ζητήσουν συγγνώμη
Για την υπόθεση έχει δημιουργηθεί φάκελος και έχει σταλεί στο υπουργείο Παιδείας, με γονείς και μαθητές να περιμένουν τα αποτελέσματα
ÈáíÜóéìïò ôñáõìáôéóìüò 11÷ñïíïõ ìáèçôÞ óôï ðñïáýëéï ôïõ 6ïõ Äçìïôéêüõ Ó÷ïëåßïõ Á÷áñíþí áðü áäÝóðïôç óöáßñá êáôá ôçí äéÜñêåéá ó÷ïëéêÞò ãéïñôÞò.
(EUROKINISSI
«Θες με δύο χέρια, θες με ένα, εγώ θα ξαναπαίξω κλαρίνο», λέει ο Άρης Μουγκοπέτρος - «Περίμενα μια συγγνώμη»
«Με το που κατεβαίνω κάτω, η πρώτη μου κουβέντα που του λέω, είναι ‘γιατί δεν μου είπες τι ήταν αυτό ρε’. Και αυτός έλεγε συνέχεια ‘τον σκότωσα, τον σκότωσα’»
Ο Άρης Μουγκοπέτρος 2
«Η Μάγια δεν θα βλάψει κανέναν πια» λέει η πλευρά του 17χρονου δολοφόνου στην Πολωνία υποστηρίζοντας ότι η 16χρονη του έκανε bullying
«Η Μάγια δεν ήταν πίσω από τον λογαριασμό που σαρκάζαμε τον 17χρονο» απαντά η μαθήτρια που καταγγέλεται ότι μαζί με τη νεκρή Μάγια του έκαναν bullying
Η άτυχη Μάγια που δολοφονήθηκε στην Πολωνία από τον 17χρονο