Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Νίκος Κούνδουρος: Έφυγε από τη ζωή! Ληστές είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν

Νίκος Κούνδουρος: Έφυγε από τη ζωή! Ληστές είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος καθώς πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος. Το 2011 είχε πέσει θύμα ληστείας και όπως είχε αποκαλύψει ήταν ένα περιστατικό που τον είχε σημαδέψει.

“Κατά βάθος χαίρομαι για το συμβάν. Το γεγονός με έκανε να δω την πραγματικότητα. Είχα μια ανόητη ευαισθησία και γενναιοδωρία με την είσοδο ή μάλλον την εισβολή των ξένων στην Ελλάδα. Έλεγα ότι της ίδια γης παιδιά είμαστε, να μπει ο κόσμος στην Ελλάδα, να ευφρανθεί, να νιώσει ασφάλεια, να φάει, να πιει ελληνικό νερό.

Πέθανε ο Νίκος Κούνδουρος

Ε, από την ώρα του περιστατικού τέρμα όλες αυτές οι εφηβικές μαλακίες. Τέσσερα κτήνη, 4 βάρβαροι που ούρλιαζαν και βρωμούσαν και φορούσαν μάσκες με έκαναν να δω την πραγματικότητα.  Εκείνο το “μην τον κρατάς, πνίξ’ τον π@στη” που φώναζε ο μόνος που άκουσα να μιλάει τσάτρα- πάτρα ελληνικά,…τι το θέλανε;

Από εκεί κινήθηκε ένας μηχανισμός από σκέψεις μου, που πέταξε έξω από την Ελλάδα όλους τους μετανάστες. Δεν είναι σωστό όμως και ως κοινωνική συμπεριφορά η Ελλάδα να ανοίγει τις πόρτες της, σαν την πουτ@ν@ που ανοίγει τα πόδια της: 1.400.000 ξένοι μέσα στη χώρα; Το 15% της χώρας μετανάστες;

Πόσοι Έλληνες μπορούν να απορροφήσουν αυτό το νούμερο; Και όμως έγινε. Δεν ήθελαν μόνο να κλέψουν. Ήθελαν να σκοτώσουν. Έναν άλλο γείτονα τον έπνιξαν με μαξιλάρι. Εγώ μόλις γλίτωσα. Είδα μια εκδικητικότητα φυλετική, ταξική, κοινωνική, εθνική. Ήταν μίσος” είχε πει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο “Βήμα της Κυριακής”.

Ο ίδιος, λίγο καιρό αργότερα, είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν μισεί τους δράστες μιας και είχαν το δικό τους δίκιο, το δίκιο του πεινασμένου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε