Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πύρινα μέτωπα σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας και Οινούσσες – Τρεις πολίτες τραυματίες και 4 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
– Με σοβαρά εγκαύματα ένας 60χρονος πολίτης απο την Αρκαδία μεταφέρθηκε στην Αθήνα
– Εκκενώθηκαν προληκπτικά οι οικισμοί Βουτσαρας, Ρούτσι και Καμαρίτσα
– Τι λέει ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης στο Νewsit
– Στο νοσοκομείο καλόγρια από μοναστήρι στις Οινούσσες
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Εκτός ελέγχου βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού και πολλές αποθήκες και εργοτάξια.

Δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Βουτσαράς, Ρούτσι και Καμαρίστα.
Επίσης από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό. Πρόκειται για μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε δύο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Στην Αθήνα μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 17:00 και η γυναίκα που είχε τραυματιστεί αλλά η κατάσταση της δεν είναι σοβαρή.

Τέσσερις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυκνών καπνών που έχουν “πνίξει” την περιοχή.

 
Όπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας ο 60χρονος βρισκόταν σε ένα εργοτάξιο που έχει πάνω στο τρακτέρ του. Η φωτιά των κύκλωσε και δεν μπόρεσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.
Ακούστε τη δήλωση του Δημάρχου στο NewsIt:

Αυτή την στιγμή, όπως είπε ο δήμαρχος η φωτιά είναι σε ένα μεγάλο μέτωπο περίπου 6 χιλιομέτρων και είναι εκτός ελέγχου. Το μέτωπο όπως είπε ο κ.Μπούρας αρχίζει ανατολικά από το Ανεμοδούρι και εκτείνεται δυτικά των χωριών Βουτσαρά και Ρούτσι.

 

Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 30 οχήματα, δεκάδες πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Οι καπνοί κρύβουν τον ήλιο ακόμη και στην Καλαμάτα. Αναγνώστρια του Newsti μας έστειλε την φωτογραφία αυτή από παραλία της καλαμάτας όπου ο ήλιος έχει κρυφτεί στους καπνούς.

Στις φλόγες οι Οινούσσες

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στις Οινούσσες, κοντά σε μοναστήρι. Μία καλόγρια μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο Χίου.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, εννεαμελές πεζοπόρο τμήμα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, το ελικόπτερο παρουσίασε βλάβη στον κάδο και αποσύρθηκε.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτιά στην Ανάβρα Μαγνησίας

Τέσσερα πύρινα μέτωπα καίνε την Κρήτη!

Κρήτη: Τρόμος για τουρίστες – Οι φλόγες έφτασαν σε ξενοδοχείο στο Μύρτο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε