Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

“Βούλιαξε” η Αθήνα από την παρέλαση των gay! – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

“Βούλιαξε” η Αθήνα από την παρέλαση των gay! – Εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

– Πάνω από 3.000 άτομα στο Athens Pride 2013
– Το gay pride στηρίζουν με την παρουσία τους άνθρωποι από πολλές χώρες του κόσμου
– Σύνθημα: Η Αθήνα είναι δικιά μας
– Άνοιξαν οι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ σε Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
– Ανοιχτοί οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα

Εντυπωσιακή ήταν η παρέλαση των gay στο κέντρο της Αθήνας. Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν πάνω από 3.000 άτομα και από εκεί στις 19:30 ξεκίνησε η παρέλαση. Η Αθήνα έγινε πολύχρωμη! Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα “η Αθήνα δικιά μας”, χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην ένατη διοργάνωση “Athens Pride”.

Το παρών στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών “Quilombo”, το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα.

Aγωνίζονται για καθολική ισότητα, σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε κάθε μορφή ρατσισμού.

Στην ιστοσελίδα του Αthens Pride αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Athens Pride 2013: τo σύνθημα

Η μαχητική και μαχόμενη θεά της Σοφίας είναι το ίδιο το πνεύμα της πόλης μας. Ο Παρθενώνας, ναός προς τιμή της, το παγκόσμιο σύμβολό της. Φέτος ενστερνιζόμαστε αυτό το σύμβολο στο διπλό και διφορούμενο σύνθημά μας, το εμπλουτίζουμε και το διεκδικούμε:

Εμείς, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, οι τρανς γυναίκες και άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και άντρες (οι LGBT) αυτής της πόλης είμαστε το ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της Αθηνάς, όσο και τα σύμβολά της. Κι αντίστροφα, η πόλη αυτή, μαζί με τα σύμβολά της, μας ανήκει όσο ανήκει σε καθένα και καθεμία που τιμά τη θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας.

Η Αθηνά δικιά μας. Με τη Σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε για την ισότητα και διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, συμβολικά με την Παρέλαση του Athens Pride και πραγματικά όλο το χρόνο. Πολεμούμε μαζί της για την ομαλή συνύπαρξη όλων όσων αγαπούν την ειρήνη και τον άνθρωπο στην πόλη μας.

Η Αθήνα δικιά μας. Διεκδικούμε την ορατότητα, την αξιοπρέπεια και τη καθολική ισότητα. Αγωνιζόμαστε για σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμού.

Η θεά Αθηνά δεν ταιριάζει στα στεγανά. Με την ένδυση και τη συμπεριφορά της καταπατά τα στερεότυπα των φύλων.

Η Αθηνά είναι δικιά μας. Η Αθήνα είναι δική μας.

Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

“Δεχόμαστε τα παιδιά μας όπως είναι” δηλώνει μία μητέρα που παίρνει μέρος στην παρέλαση στηρίζοντας όχι μόνο το ίδιο της το παιδί της αλλά όλα τα παιδιά, όλους τους ομοφυλόφιλους ανθρώπους που στην εποχή μας βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό.

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μ.Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Β.Κατριβάνου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ κ.Γ.Δημητρακόπουλος, καθώς και ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και εθελοντής σε πλήθος οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών Γρ. Βαλλιανάτος.

Το μήνυμα του Καμίνη

Ανοιχτοί είναι οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και στο Πανεπιστήμιο. Τέλος λίγο πριν τις 22:00 άνοιξαν και οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΥΜΟΥΛΕΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Athens Gay Pride 2013 – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οργή Άνθιμου για ψευδή δημοσιεύματα «Καμία συμφωνία για το Gay Pride»

Θεσσαλονίκη: Μακριά από τη Μητρόπολη η παρέλαση του Gay Pride – Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο

Θεσσαλονίκη: ”Βράζει” ο Άνθιμος για το Gay Pride – ”Κρατείστε μακριά τα παιδιά σας”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε