Ελλάδα

Υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ

Τι προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας στον ΟΤΕ.

Με καθυστέρηση αρκετών μηνών, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης του ΟΤΕ και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, την ΟΜΕ-ΟΤΕ, υπογράφηκε σήμερα η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία είχε συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, στις 23 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει:

– Εξασφάλιση της απασχόλησης για το τακτικό προσωπικό του ΟΤΕ, καθώς η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους, ούτε θα επιβάλλει εκ περιτροπής εργασία κατά τη διάρκεια ισχύος της Συλλογικής Σύμβασης.

– Μείωση κόστους προσωπικού. Συγκεκριμένα, οι μισθολογικές βαθμίδες θα είναι μειωμένες κατά 12% το 2012, κατά 11% το 2013 και κατά 10% το 2014 έναντι των σημερινών και επανέρχονται στα σημερινά επίπεδα από 1.1.2015.

– Μείωση εβδομαδιαίου ωραρίου απασχόλησης, το οποίο διαμορφώνεται σε 35 ώρες εβδομαδιαίως κατά την τριετία 2012-2014.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και την εταιρεία, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μπορεί να διασφαλίσει την απασχόληση και την ομαλή λειτουργία της εταιρείας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και προσθέτει ότι η συμφωνία δεν πρέπει να αποτελεί λόγο εφησυχασμού, αλλά είναι μέρος της συνολικής προσπάθειας για τον μετασχηματισμό του ΟΤΕ σε μία ανταγωνιστική και αποδοτική εταιρεία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ Παναγιώτης Κούτρας τόνισε ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο τόπος και οι εργαζόμενοι με αίσθημα ευθύνης προχωρήσαμε στην υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης με γνώμονα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την προοπτική της επιχείρησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανάρτηση της Παυλίνας Κωνσταντάρα για τον Δημήτρη Κωνσταντάρα - «Ταλαιπωρήθηκε και στεναχωρήθηκε πολύ, δεν είναι δίκαιο»
Η κόρη του Δημήτρη Κωνσταντάρα, Παυλίνα έκανε σήμερα Δευτέρα, μία συγκινητική ανάρτηση για την απώλεια του πατέρα της, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook
Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και η κόρη του, Παυλίνα
Στον ανακριτή οι γονείς και ο παππούς του 4χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα στους Παξούς - Τα 2 σενάρια που εξετάζονται
Τα ερωτήματα για τον πνιγμό της 4χρονη στους Παξούς είναι πολλά και κυρίως πως η ανήλικη έμεινε μόνη της και πώς κατάφερε να διανύσει απόσταση περίπου 200 μέτρων
Η τετράχρονη στους Παξούς