Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αδιανόητη τροπή στο έγκλημα στο Βόλο: Ο 39χρονος είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του

Βόλος

Μια αδιανόητη εξέλιξη έρχεται στο φως μετά την έρευνα της αστυνομίας για τον 39χρονο από το Βόλο, που πριν από μερικές μέρες είχε συλληφθεί για τη δολοφονία της νονάς του. Ο ίδιος άνθρωπος είχε σκοτώσει πριν από 12 χρόνια κι άλλη μια γυναίκα: τη μητέρα του δικηγόρου του, Γιάννη Μηλίνη!

Η δολοφονία εκείνη στο Βόλο είχε γίνει τον Αύγουστο του 2009. Κατέστη δυνατό να εξιχνιαστεί 12 χρόνια αργότερα καθώς τώρα συνελήφθη ο 39χρονος, για το φόνο της νονάς του και οι αστυνομικοί, που είχαν από την πρώτη στιγμή υπόνοιες πως ίσως να είναι ο ίδιος δράστης, του έκαναν εξέταση DNA, συγκρίνοντάς το με τα όσα είχαν βρει στο σώμα και τα νύχια της 69χρονης Νίκης Μηλίνη! 

Τα αποτελέσματα από τη σύγκριση του DNA έφτασαν σήμερα (15.11.2021) στα χέρια των αστυνομικών στο Βόλο και αμέσως έγινε γνωστό ότι αυτός είναι ο δράστης της δολοφονίας πριν από 12 χρόνια, με θύμα τη μητέρα του ανθρώπου που είχε αναλάβει την υπεράσπισή του! 

Ο ίδιος δικηγόρος, σημειώνεται, είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 39χρονου και σε άλλα “μπλεξίματα” με το νόμο, παλιότερα. Τώρα, στην υπόθεση της δολοφονίας της 75χρονης νονάς του, τον είχε ορίσει συνήγορο του δράστη το δικαστήριο!

Το χρονικό της φρίκης

Ήταν απόγευμα της 12ης Αυγούστου του 2009 όταν ο δράστης σκότωσε την άτυχη 69χρονη γυναίκα. Είναι άγνωστο το κίνητρο του εγκλήματος εκείνου, αφού δεν είχε διαφανεί πως ο δολοφόνος είχε πάρει κάτι από το σπίτι του θύματος, όπως θα έκανε 12 χρόνια αργότερα, όταν σκότωσε την 75χρονη νονά του για 2.000 ευρώ. 

Το θύμα είχε βρεθεί νεκρό, μέσα στο σπίτι, από την κόρη του. Ο δράστης μπαινόβγαινε στο σπίτι γιατί στο ίδιο τριώροφο οίκημα έμεναν οι παππούδες του. Η 69χρονη έμενε στον τρίτο όροφο και οι παππούδες του στο ισόγειο.

Η 69χρονη γυναίκα, που είχε να δώσει σημεία ζωής για δύο ημέρες, βρέθηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, πεσμένη μπρούμυτα στο πάτωμα ανάμεσα στο σαλόνι και την κουζίνα.

Έφερε 20 μαχαιριές στο κορμί της, ενώ η πόρτα του διαμερίσματος δεν βρέθηκε παραβιασμένη. Το ντύσιμο του θύματος και τα σερβίτσια με μπολ παγωτού στο τραπέζι έδειχναν ότι ο δολοφόνος ήταν οικείο πρόσωπο στην ίδια. Επί 12 χρόνια παρέμενε άγνωστος. Τώρα, όμως ήρθε η ώρα της αποκάλυψης.

Όταν πριν από μερικές εβδομάδες βρέθηκε νεκρή η 75χρονη και λίγο μετά συνελήφθη ως δράστης ο 39χρονος βαφτισιμιός της, οι αστυνομικοί είχαν υπόνοια πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη με τη δολοφονία του 2009. Και αυτό γιατί ο τρόπος δράσης και τα χτυπήματα στο σώμα των δυο θυμάτων, το ύψος απ’ όπου έγιναν οι μαχαιριές αλλά και το σημείο των χτυπημάτων, έμοιαζαν σαν να έχουν γίνει με… καρμπόν. 

Έτσι, αποφάσισαν να συγκρίνουν το DNA του δράστη με το γενετικό υλικό που είχαν βγει στο σώμα και τα νύχια της 69χρονης. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο 39χρονος είχε σκοτώσει και τη μητέρα του δικηγόρου του, πριν από 12 χρόνια. 

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις