Ελλάδα

Αεροψεκασμούς για τα κουνούπια και στην Αττική ζητά η ΚΕΔΕ

"Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες για αποτυχημένη διαχείριση του ζητήματος των ψεκασμών κατά των κουνουπιών", τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με αφορμή «την εσπευσμένη εντολή και έγκριση από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, για τη διενέργεια ψεκασμών κατά κουνουπιών, κατ' εξαίρεση από αέρος και εδάφους, με στόχο την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου».

«Έπρεπε να χαθούν 17 συνάνθρωποί μας μέχρι σήμερα, να νοσήσουν εκατοντάδες και να εκδοθούν ταξιδιωτικές οδηγίες σε βάρος της χώρας μας στην καρδιά της τουριστικής σαιζόν, για να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και να κινητοποιηθεί επιτέλους το υπουργείο Υγείας» υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ.

Επίσης σημειώνει ότι «το πρόβλημα όμως δεν αφορά μόνον την Κεντρική Μακεδονία, για την οποία δόθηκε έγκριση για ψεκασμούς από αέρος κι εδάφους. Αφορά και την Αττική , στην οποία έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα του ιού».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νταλίκα χωρίς εισιτήριο μπλόκαρε την αναχώρηση πλοίου από την Ηγουμενίτσα για την Κέρκυρα
Το πλήρωμα ζήτησε από τον οδηγό της νταλίκας να βγει ώστε να συνεχιστεί η φόρτωση των υπόλοιπων οχημάτων που είχαν εισιτήριο, όμως εκείνος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος λόγους υγείας
Το πλοίο Αλκίνοος 1
Αύριο Παρασκευή η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία - Το Σαββατοκύριακο οι εξετάσεις για τα Πρότυπα
«Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν φέτος για τα Πειραματικά, τα Πρότυπα και τα Δημόσια Ωνάσεια σχολεία ήταν περισσότερες από κάθε φορά, καθώς άγγιξαν τις 25.000», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη
Σχολική αίθουσα