Ελλάδα

Αγόριανη: Η ονειρική αλπική πλευρά του Παρνασσού

Περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρνασσό ή καλύτερα λίγοτερο από 2,5 ώρες από την Αθήνα βρίσκεται ένα χωριό φημισμένο. Δεν είναι άλλο από την Αγόριανη.

Καλυμμένο από το ελατοσκέπαστο τοπίο του Παρνασσού χαρακτηρίζεται και ως αλπικό χωριό και όχι άδικα.

Αποτελεί, μάλιστα, έναν κορυφαίο χειμερινό προορισμό. Αν το επισκεφτείς, όμως, θα καταλάβεις ότι είναι το χωριό των τεσσάρων εποχών.

Η Αγόριανη επίσημα πλέον ονομάζεται Επτάλοφος και εκπλήσσει ευχάριστα τους ανυποψίαστους με το πνιγμένο στα έλατα τοπίο της!

Λένε, ότι αν δεν έχεις δει την Αγόριανη χιονισμένη, δεν έχεις δει τίποτα. Και δεν έχουν άδικο. Αν απολαύσεις τον καφέ σου με θέα το χιονισμένο ελατοδάσος, θα καταλάβεις γιατί.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης στον Ασπρόπυργο - «Παθολογικά δεν είχε τίποτα, να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
Το κοριτσάκι δεν συμμετείχε σε κάποια άσκηση, αλλά περπατούσε στο χώρο μπροστά στην μπασκέτα και ξαφνικά κατέρρευσε κατέθεσε ο γυμναστής - Φως στα αίτια θανάτου θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση
Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο από την κατάρρευση της 10χρονης – «Να μας πουν οι δάσκαλοι τι συνέβη» λένε συγγενείς του κοριτσιού
10